Στην Πόλη σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού

Στην Πόλη σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εφές «άναψε κόκκινο» στην αήττητη πορεία του Ολυμπιακού και τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα του (84-70) στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, χωρίς να τον «γκρεμίζει» από τη δεύτερη θέση και να του αφαιρεί το δικαίωμα να βρεθεί στην πρώτη, αν νικήσει την ΤΣΣΚΑ, την επόμενη αγωνιστική.

Η τελική διαφορά των 14 πόντων μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη σε πιθανή ισοβαθμία Ολυμπιακού και Εφές για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, αν δεν ανατραπεί στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο ΣΕΦ.

Με τον Μάντζαρη να σκοράρει 11 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής, αλλά και να περιορίζει σημαντικά τον Ντρέιπερ, ο Ολυμπιακός που είχε 5 περισσότερα ριμπάουντ και 60% στα τρίποντα, πήγε στα αποδυτήρια του «Αμπντί Ιπεκτσί» με προβάδισμα τριών πόντων (37-40). Ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε 10 παίκτες και παρά τη χαμηλή «πτήση» του Σπανούλη (2 πόντοι σε 28 λεπτά), είχε ισορροπία στην επίθεση, ενώ στην άμυνα προβληματίστηκε μόνο από τους οκτώ πόντους του Μπιέλιτσα.

Ο Σπανούλης, όμως, συνέχισε να είναι «αόρατος» στο 3ο δεκάλεπτο και αντίθετα η Εφές που «σκλήρυνε» την άμυνά της, πέτυχε επιμέρους σκορ 20-12 και προηγήθηκε με 57-52. Το «σκηνικό» του αγώνα δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο, καθώς ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι με τον αρχηγό του να ήταν «ωσεί παρών» δεν μπορούσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Η Εφές «έδεσε» τον ρυθμό του αγώνα, πήρε δύο καθοριστικά τρίποντα από τον Ντρέιπερ και εκμεταλλεύτηκε τις «μονομαχίες» ψηλότερου δικού της παίκτη με κοντύτερο αντίπαλο.

ΕΦΕΣ: Μπαλμπάι 4, Οσμάν 2, Περπέρογλου 8 (1), Σάριτς 4, Ντρέιπερ 14 (4), Κρστιτς 13, Λάσμε 12, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 8 (2), Ερτέλ 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 6, Σπανούλης 2, Σλούκας 8, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 7 (1), Λοτζέσκι 7 (2).

Τα άλλα αποτελέσματα: Ε΄ όμ: ΤΣΣΚΑ – Νίζνι 103-95, Μακάμπι – Ρεάλ 90-86, Mπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις (σήμερα). ΣΤ΄ όμ: Λαμποράλ – Αρμάνι 102-83, Ερυθρός Αστέρας – Αλμπα 86-69, Μάλαγα – Φενέρμπαχτσε (σήμερα).

• Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (21.45) για τον σημερινό αγώνα με την ισόβαθμη Γκαλατασαράι (2 νίκες – 2 ήττες) στην 5η αγωνιστική των «16» της Ευρωλίγκας, συνεπάγεται και την αναγκαία νίκη που πρέπει να διεκδικήσουν οι «πράσινοι». Το ιατρικό δελτίο, όμως, δεν μένει κενό, παρά την ενσωμάτωση των Γιάνκοβιτς και Μποχωρίδη, καθώς θα απουσιάσει ο Σλότερ, o Παππάς και ο Μαυροκεφαλίδης, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί στις θέσεις των ψηλών, με τον Αμερικανό σέντερ, Γκάνι Λαβάλ (27χρ., 2,05 μ.) που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας (26/2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή