Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη, εκτός του Λονδίνου, καλύπτοντας απώλειες που είχαν καταγραφεί νωρίτερα, κυρίως λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που πηγάζει για την πορεία του δανειοδοτικού προγράμματος στην Ελλάδα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,25%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,44% και ο ισπανικός Ibex-35 κατά 0,48% επειδή η ανακοίνωση για υποχώρηση των αιτήσεων χορήγησης επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ αντιστάθμισε το αρνητικό κλίμα. Mε πτώση 0,22% έκλεισε ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο. Η μετοχή της Royal Dutch Shell διολίσθησε 4,3% λόγω της χαμηλότερης του αναμενομένου κερδοφορίας το δ΄ τρίμηνο από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ η μετοχή της Deutsche Bank αναρριχήθηκε 2,6% χάρις στα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο 0,81% και 0,32% λίγο πριν από το κλείσιμο. Η τιμή του αργού υποχώρησε στα 43,96 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στα 48,57 δολάρια ύστερα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν αύξηση της προσφοράς στις ΗΠΑ. Οι πιθανότητες για νέα παρέμβαση από την Τράπεζα της Ελβετίας ενίσχυσαν το ελβετικό φράγκο στο υψηλό των 1,0430 έναντι του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή