«Ποτάμι»: Τα «ατυχήματα» δεν προαναγγέλλονται

«Ποτάμι»: Τα «ατυχήματα» δεν προαναγγέλλονται

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθώς είναι πολύ πρόσφατη η “ελπίδα” για την οποία μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικά ελπίζουμε τα στελέχη του να έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα εθνικά ατυχήματα δεν προαναγγέλλονται». Με τη φράση αυτή στενός συνεργάτης του κ. Στ. Θεοδωράκη εξέφρασε εναγωνίως την ευχή του η νέα κυβέρνηση να έχει καταλάβει ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να συναφθεί μια συμφωνία με τους εταίρους για να μην κινδυνέψει η χώρα.

Αυτό ήταν και το κεντρικό συμπέρασμα έκτακτης σύσκεψης που είχαν τα στελέχη του «Ποταμιού» τα οποία έχουν επιφορτισθεί να παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις.

Η εκτίμηση στην οποία κατέληξαν είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση έως τις 16 Φεβρουαρίου (επόμενο Eurogroup) να έχει καταλήξει με τους εταίρους σε μια ενδιάμεση έστω συμφωνία για να μη βρεθεί η χώρα εκτεθειμένη στις 28 του μηνός που λήγει η παράταση του προγράμματος που εξασφάλισε η Ν.Δ. Επιπλέον, χωρίς να θέλουν να εκληφθούν οι παρατηρήσεις τους ως κινδυνολογικές, εκφράζουν την ελπίδα η κυβέρνηση να έχει καταλάβει ότι οι εκροές της χώρας θυμίζουν την κρίσιμη περίοδο των εκλογών του 2012, όπως και να έχουν εντοπίσει ότι τα έσοδα που εισρέουν στα κρατικά ταμεία εξακολουθούν να υπολείπονται καθημερινά κατά δεκάδες εκατ. ευρώ από τα προβλεπόμενα. Με αυτό το δεδομένο, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την ανακούφισή τους που ο κ. Γ. Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες διαδοχικά ταξίδια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και θέλουν να ελπίζουν ότι θα αναζητήσει αυτή την ενδιάμεση συμφωνία και όχι να μεταφέρει στους ομολόγους τους τις εξωπραγματικές θεωρίες που έλεγε μέχρι τις εκλογές.

Τα ίδια στελέχη, τέλος, εξέφραζαν την ευχή η αιφνίδια εμπλοκή που σημειώθηκε με την Ε.Ε με αφορμή το θέμα της Ρωσίας «να οφείλεται στην παρορμητικότητα του χαρακτήρα του νέου ΥΠΕΞ και όχι σε μια επικίνδυνη», όπως τη χαρακτήριζαν, «μεταβολή στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Κατά τα λοιπά, με τις δύο πρώτες ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι τομεάρχες του «Ποταμιού» θέλησαν να αποδείξουν τη δημιουργική αντιπολίτευση που υποσχέθηκε ο κ. Θεοδωράκης. Ετσι αναγνώρισαν μεν ότι είναι ορθή η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, αλλά κατήγγειλαν ότι είναι λαϊκισμός η επάνοδος των αιωνίων φοιτητών και η κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή