Συστάσεις σε Τσίπρα από Ερντογάν

Συστάσεις σε Τσίπρα από Ερντογάν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συστάσεις πρoς τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να είναι πιo συγκρατημένος στα μηνύματα που δίνει», απηύθυνε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στον λαϊκισμό. Διότι εάν στη συνέχεια δεν καταστεί δυνατόν να υπερασπιστεί κανείς τα εν λόγω μηνύματα, αυτό θα είναι πρόβλημα», είπε ακόμη ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «οι διμερείς σχέσεις μας ήταν καλές και με τους προηγούμενους ηγέτες της Ελλάδας» και ευχόμενος ότι «το ίδιο θα συμβεί και με τον κ. Τσίπρα».

Εν τω μεταξύ, η Bild αναρωτιέται σε χθεσινό της δημοσίευμα εάν «μπορεί ο Πούτιν να βοηθήσει τους Ελληνες να βγουν από την κρίση;». Ως απάντηση φιλοξενεί δηλώσεις του Γερμανού οικονομολόγου Βόλφγκανγκ Γκέρκεαν πως «η Ελλάδα δεν είναι μεγάλη χώρα, η Ρωσία θα μπορούσε κάλλιστα να εξασφαλίσει οικονομική υποστήριξη στην Αθήνα, π.χ. με τη μορφή διευκολύνσεων στην παροχή ενέργειας». Ο ίδιος σπεύδει, ωστόσο, να προσθέσει ότι θεωρεί αυτό το σενάριο ελάχιστα ρεαλιστικό, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να ενοχλήσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας. Τέλος, σε σχόλιό του με τίτλο «Η ελληνική αυταπάτη» στο περιοδικό Spiegel, ο αρθρογράφος Ντέιβιντ Μπέκινγκ κάνει λόγο για άκυρη εκκίνηση της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή