Μεγαλώνει το δίκτυο μικρών παραδοσιακών ξενώνων

Μεγαλώνει το δίκτυο μικρών παραδοσιακών ξενώνων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Guest Inn, το μεγαλύτερο δίκτυο μικρών παραδοσιακών ξενώνων και αγροτουριστικών καταλυμάτων της χώρας, έχει θέσει στόχο ο αριθμός των μελών του μέσα στο έτος να φθάσει σε 400.

Αυτό αναφέρει στην «Κ» η συνιδρύτρια του δικτύου, Πέγκυ Μπαλιτσάρη, επισημαίνοντας ότι ήδη τα καταλύματα-μέλη τoυ Guest Inn έφθασαν σε αριθμό τα 270. Eνδεικτικό της ανάπτυξης του δικτύου τα τελευταία χρόνια είναι ότι το 2010 αριθμούσε περίπου 80 μέλη. Η κ. Μπαλιτσάρη σημειώνει ότι η ανάπτυξη του Guest Inn για φέτος θα επικεντρωθεί, κυρίως, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, καθώς οι επιπλέον πτήσεις που θα έχει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα δώσει τη δυνατότητα στους ξένους ταξιδιώτες να γνωρίσουν περισσότερους ανεξερεύνητους προορισμούς. Το δίκτυο ενέταξε νέους προορισμούς στις επιλογές των ταξιδιωτών όπως την Καστοριά, τη Ναύπακτο, την Πάτμο, το Νότιο Πήλιο και την Κάρπαθο. Επίσης, για πρώτη φορά εμφανίζεται το δίκτυο στη Μύκονο, ενώ ενδυναμώθηκε σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, τα Κύθηρα, η Κίμωλος και γενικότερα οι Κυκλάδες. Σύμφωνα με την κ. Μπαλιτσάρη, για τη φετινή περίοδο «παρά το κλίμα αβεβαιότητας που σιγά σιγά, βέβαια, αρχίζει και εξασθενεί, οι κρατήσεις κυρίως από τις γαλλόφωνες χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ελβετία αλλά και από την Αυστρία και την Ολλανδία συνεχίζουν με αυξητικό ρυθμό, ενώ δεν παρατηρείται καμία απολύτως μείωση ή ακύρωση κρατήσεων».

Η συνιδρύτρια του δικτύου τονίζει ότι φέτος ξεκινάει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρισμού Yπαίθρου Eurogites, μέλος της οποίας είναι το Guest Inn, η εφαρμογή του προγράμματος SeniorsGoRural – Sen Gor με στόχο την προσέλκυση αυτού του ταξιδιωτικού κοινού. Το κοινό αυτό (seniors) που κυμαίνεται μεταξύ των ηλικιών 55 και 65 ετών είναι σημαντικό διότι διαθέτει ενδιαφέροντα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως υψηλότερο προϋπολογισμό και μεγάλη γεωγραφική κάλυψη, ενώ ταξιδεύει τη χαμηλή περίοδο και επιλέγει θεματικές δραστηριότητες στη φύση. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την τουριστική περίοδο των καταλυμάτων της υπαίθρου. Γι’ αυτό τον λόγο, υπογραμμίζει η κ. Μπαλιτσάρη, το Guest Inn συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος για την εφαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα. Το δίκτυο, που προσφέρει επαγγελματική διαχείριση των κρατήσεων, ιδρύθηκε το 2003 και ένα χρόνο μετά έγινε μέλος της Εurogites στην οποία συνυπάρχουν άλλα 24 ευρωπαϊκά θεματικά δίκτυα όπως τα Gites de France στη Γαλλία, το Farm Stay UK στην Αγγλία και το Gites de Wallonie στο Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή