Σύντομα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώση θέση με βάση τις αποδόσεις από το 2010

Καλύτερες αποδόσεις από αυτές των δεικτών αναφοράς τους καθ’ όλη την 5ετία της κρίσης (31.12.2009 – 31.12.2014) κατέγραψαν τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Trust. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, την πρωτιά σε απόδοση για το έτος κατέκτησε το αμοιβαίο κεφάλαιο Alpha Trust New Strategy Μετοχικό Εσωτερικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αμοιβαίο βρίσκεται στην πρώτη θέση από το 2010, έτος ουσιώδους αλλαγής επενδυτικού σκοπού και επενδυτικής πολιτικής του, με απόδοση 5,61% έναντι απωλειών (-60,06%) του δείκτη αναφοράς του (στοιχεία 31.12.2010 – 31.12.2014).

Ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry στη «Σκλαβενίτης» ύστερα και από την πρόσφατη έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε πλήρως από τη Eurobank, ενώ χρηματοοικονομικός σύμβουλος της «Σκλαβενίτης» για τη συναλλαγή ήταν η PricewaterhouseCoopers και νομικός σύμβουλος η εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες. Υπενθυμίζεται ότι η Makro διαθέτει δίκτυο 12 καταστημάτων Cash & Carry, απασχολεί 1.000 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της ανήλθε το 2014 σε περίπου 300 εκατ.

Γρήγορα αποτελέσματα από τη Singular Logic

Eπιτυχής ήταν η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών 2015, που είχε αναλάβει η Singular Logic για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ). Η εταιρεία σχετικά νωρίς (21.30) δημοσιοποίησε με υψηλό βαθμό ακρίβειας τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν, αφενός, η μέθοδος της ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SRT), αφετέρου, ένα νέο αναβαθμισμένο σύστημα πληροφορικής που αξιοποίησε η επιχείρηση. Χάρις στον νέο εξοπλισμό, η διάθεση των εκλογικών αποτελεσμάτων συντομεύθηκε κατά 90 λεπτά της ώρας σε σχέση με το 2012. Επίσης η Singular Logic, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ, υλοποίησε και υποστήριξε έναν νέο μηχανισμό συλλογής αποτελεσμάτων σταυρών υποψηφίων, μέσω του οποίου τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για όλες τις εκλογικές περιφέρειες ήταν επίσης πολύ νωρίτερα διαθέσιμα. Η ιστοσελίδα των εκλογών (http://ekloges.ypes.gr) την εκλογική βραδιά δέχθηκε συνολικά περισσότερα από 850 εκατ. hits (αριθμός αιτημάτων) με μέγιστη τιμή 15.000 hits/δευτερόλεπτο στις 23.45.

Επέκταση στην Ουγγαρία για τη Mouzenidis Travel

Την επέκτασή της στην Ουγγαρία ανακοίνωσε η Mouzenidis Travel με τα εγκαίνια ενός νέου υποκαταστήματος σε παραδοσιακό κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με τη Mouzenidis Travel, με το άνοιγμα του υποκαταστήματος η Ελλάδα γίνεται πιο προσιτή και προσβάσιμη στους κατοίκους της Ουγγαρίας. Παράλληλα, στους χώρους του γραφείου λειτουργεί ειδικό τμήμα με παραδοσιακά προϊόντα διατροφής αλλά και καλλυντικά από την Ελλάδα. To γραφείο, που αποτελεί μέλος του ελληνικού ομίλου Mouzenidis, διατηρεί υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας και του Καζαχστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή