Απόβαση των ξένων αγοραστών το 2014 στη γαλλική αγορά κατοικίας

Απόβαση των ξένων αγοραστών το 2014 στη γαλλική αγορά κατοικίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψαν στη γαλλική αγορά κατοικίας οι ξένοι αγοραστές, καθώς το 2014 καταγράφηκε αύξηση των αγοραπωλησιών κατά 43%. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ακινήτων Leggett Immobilier, συνολικά 33 εθνότητες απέκτησαν κατοικίες στη Γαλλία το 2014, με τους Βρετανούς να αναδεικνύονται στους πλέον δραστήριους. Ακολούθησαν οι Βέλγοι αγοραστές, όπως κι εκείνοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, οι Βρετανοί αγοραστές επέστρεψαν δυναμικά στη γαλλική αγορά κατοικίας, καθώς τα χαμηλά επιτόκια και η ευνοϊκή για τους ίδιους ισοτιμία ευρώ/στερλίνας λειτουργούν ως πόλος έλξης. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι και το 2015 θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο. Με βάση τα σχετικά στοιχεία, η μέση αξία των κατοικιών που αποκτήθηκαν το 2014 από Βρετανούς ανήλθε σε 300.00 ευρώ, έναντι 269.000 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη μέση τιμή κτήσης το 2013. Αντίστοιχα, η Leggett Immobilier προβλέπει περαιτέρω αύξηση της μέσης τιμής το 2015.

Οι Γαλλικές Αλπεις και η Κυανή Ακτή προσείλκυσαν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, με τους αγοραστές να δείχνουν σαφή προτίμηση σε ολοκληρωμένες κατασκευές που να διαθέτουν κατά κανόνα αρκετά υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Επίσης, ιδιαίτερα δημοφιλείς αποδεικνύονται οι κατοικίες που βρίσκονται σε καλές τοποθεσίες, όπως επίσης και οι κατοικίες που έχουν ανακατασκευαστεί πρόσφατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT