Πρόσωπα και Πράγματα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αντικειμενικές αξίες

Το ζήτημα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να απασχολήσει άμεσα τη νέα κυβέρνηση, καθώς λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ) παρέπεμψε στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο σχετικής πιλοτικής δίκης που θα πραγματοποιηθεί, το ερώτημα για το αν οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητούν δικαστικά την αντικειμενική αξία των ακινήτων τους, άρα και το ύψος του φόρου τους. Το Β΄ Τμήμα δέχθηκε ότι το Σύνταγμα δεν ανέχεται αμάχητα τεκμήρια και συνεπώς ο φορολογούμενος, με δική του πρωτοβουλία, μπορεί να ξεφύγει από το αντικειμενικό σύστημα αμφισβητώντας δικαστικά τον προσδιορισμό της εφορίας και ζητώντας από το δικαστήριο να προσδιορίσει εκείνο τη φορολογητέα αξία.

Εκδοση οικοδομικών αδειών με λιγότερη γραφειοκρατία

Την κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής αιτήσεων και φακέλου για την έκδοση και αναθεώρηση αδειών δόμησης προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΠΕΚΑ, η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, αποτελώντας μία από τις τελευταίες κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Με βάση τη σχετική απόφαση από τις 24 Φεβρουαρίου 2015, πολίτες, μηχανικοί και υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τη διαδικασία υποβολής, έγκρισης και αρχειοθέτησης των αιτήσεων για την έκδοση αδειών δόμησης. Μέσω του σχετικού ηλεκτρονικού συστήματος θα είναι εφικτή η αίτηση έγκρισης δόμησης, η αίτηση άδειας δόμησης και οι αναθεωρήσεις εγκρίσεων και αδειών δόμησης.

86,7 εκατ. ευρώ για αγορά μεζονέτας σε πύργο του Μανχάταν

Το ποσό των 86,7 εκατ. ευρώ κατέβαλε ένας ανώνυμος αγοραστής για την απόκτηση μεζονέτας στο ρετιρέ του πύργου One57 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό στην αμερικανική πόλη, καθώς το ακίνητο που καλύπτει τον 89ο και τον 90ό όροφο του κτιρίου των 306 μέτρων. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το διαμέρισμα είναι επιφάνειας 1.020 τ.μ. και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια. Πωλητής ήταν η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Extell Development Co. Μέχρι πρότινος, το υψηλότερο ποσό που είχε δαπανηθεί στην αγορά κατοικίας στο Μανχάταν ανερχόταν σε 76 εκατ. ευρώ και είχε καταγραφεί το 2012. Τότε είχε πωληθεί ένα ακόμα ρετιρέ στη διεύθυνση 15 Σέντραλ Παρκ Γουέστ, ιδιοκτησίας του πρώην επικεφαλής της Citigroup, κ. Σάνφορντ Γουέιλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT