5 βήματα για να ξεπεράσετε γρήγορα ένα χωρισμό

5 βήματα για να ξεπεράσετε γρήγορα ένα χωρισμό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χωρισμός είναι επίπονος: μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας, με την κρίση μας, τον χαρακτήρα μας, τις επιλογές μας. Μετά από κάθε χωρισμό γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, όμως, δυστυχώς, η απόσταση ανάμεσα στον πόνο που νιώθουμε και την ευτυχία κάθε φορά που τον ξεπερνάμε είναι μεγάλη. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα ένα χωρισμό, συνήθως μας συμβαίνουν ασυναίσθητα και κάποιες φορές ίσως να τα ‘πολεμάμε’ και να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να τα ‘ζήσει’.

1. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας (απλά όχι με εκείνον): Μην νιώθετε τύψεις και μην αισθάνεστε άσχημα επειδή κουράζετε τους φίλους σας. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας, αναλύστε τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον χωρισμό και δεχτείτε την συμπαράσταση των άλλων. Αν δεν το κάνετε αυτό, δύσκολα θα αποφασίσετε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να αποφασίσετε τι θα κάνετε την επόμενη μέρα για να το ξεπεράσετε.

2. Μην αναρωτιέστε ‘γιατί σε εμένα;’: Δεν χωρίσατε επειδή κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Ίσως δεν ταιριάζατε, ίσως δεν είχατε μια ουσιαστική σχέση. Μην χάνετε χρόνο κατηγορώντας τον εαυτό σας.

3. Κάντε την αυτοκριτική σας: Αντί να κατηγορείτε τον εαυτό σας, κάντε την αυτοκριτική σας. Δεν πρόκειται για μια αποτυχία δική σας, αλλά σίγουρα μπορείτε να μάθετε πολλά από αυτόν τον χωρισμό για τον χαρακτήρα σας ώστε να γίνετε καλύτερη.

4. Οργανωθείτε: Σκεφτείτε τι θέλετε από μια καινούρια σχέση και τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Μην συμβιβαστείτε και μην περιμένετε το ιδανικό. Δείτε την επομένη σχέση σας με ρεαλιστική ματιά, ακριβώς όπως κάνετε σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας.

5. Μην γυρίζετε πίσω: Οι σκέψεις του τύπου «Θα έπρεπε να είχα κάνει αυτό» ή «θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά» δεν βοηθούν καθόλου. Απλά σας θυμίζουν άσχημες εμπειρίες χωρίς να προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Κάντε τον πρώην σας κομμάτι του παρελθόντος και όχι του παρόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT