Σύγχυση στο εξωτερικό για τα all inclusive

Σύγχυση στο εξωτερικό για τα all inclusive

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρούν στην επικαιρότητα ξένα μέσα ενημέρωσης το θέμα της στάσης που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στα ξενοδοχεία που παρέχουν υπηρεσίες all inclusive στους τουρίστες.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά σε δηλώσεις της πριν από έξι ημέρες ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all inclusive». Αντίθετα, πρόσθεσε ότι μέσα από την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων προϊόντων θα ενισχυθεί η διάχυση του οφέλους του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος στις τοπικές αγορές και κοινωνίες. Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε σε διεθνή Μέσα ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί το μοντέλο με την ενσωμάτωση, για παράδειγμα, στο παρεχόμενο προϊόν all inclusive από τα ξενοδοχεία και υπηρεσιών από γειτονικά εστιατόρια ή και καφετέριες.

Πάντως, το θέμα της ενδεχόμενης επιβολής μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση κατά των προϊόντων all inclusive που καλλιεργήθηκε έντονα πριν από τις δηλώσεις Κουντουρά έσπευσαν να εκμεταλλευθούν ανταγωνιστικοί προορισμοί. Για παράδειγμα, δημοσιεύματα για το θέμα στην Κροατία και την Τουρκία ανέφεραν ότι μια τέτοια εξέλιξη στην Ελλάδα θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση και τα έσοδα προς τις δικές τους χώρες. Παράλληλα, πρόσκαιρη σύγχυση δημιουργήθηκε και σε αγορές όπως η Βρετανία για το αν οι τουρίστες που αγοράζουν πακέτα all inclusive θα μπορούν να επιλέξουν φέτος τη χώρα μας ως τόπο για τις διακοπές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT