Ζητούν παρέμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων

Ζητούν παρέμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση και πλήρη καταγραφή των προνοιακών ιδρυμάτων καθώς και του τρόπου χρηματοδότησης αυτών θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας. Χθες, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συναντήθηκαν με απλήρωτους εργαζομένους στο ίδρυμα «Παιδική Στέγη». Στη συνάντηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Περιοχής Αθήνας – Πειραιά και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και συζητήθηκαν η μη καταβολή των δεδουλευμένων σε 50 εργαζομένους του ιδρύματος και τα γενικότερα μισθολογικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, ο υπουργός Εργασίας και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συναντηθούν σήμερα και με τη διοίκηση του ιδρύματος.

Στο γραφείο του υπουργού Εργασίας βρέθηκαν χθες και εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Αφοί Κωνσταντακάτου. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου σχετικά με τα μισθολογικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι και η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει συνάντηση και με την εργοδοτική πλευρά, καθώς δεσμεύτηκε στους εργαζομένους να παρέμβει.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό της εργαζόμενης οικιακής βοηθού από τη Βουλγαρία, στην Ιστιαία, το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι θα κινήσει μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, διαμονής και εργασίας για τους οικιακούς βοηθούς. Το υπουργείο καταδικάζει απερίφραστα το πρωτοφανούς βιαιότητας περιστατικό και δεσμεύεται πως θα είναι εξαιρετικά αυστηρό στην προστασία των εργαζομένων από κάθε αυθαιρεσία, πολύ περισσότερο όταν η αυθαιρεσία αυτή προσλαμβάνει τις αποτρόπαιες διαστάσεις βασανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT