Προκήρυξη της ΟΛΑ με νέες απειλές

Προκήρυξη της ΟΛΑ με νέες απειλές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «η ομάδα μας δεν μπορεί να δώσει περίοδο χάριτος και θα εξακολουθήσει να υπηρετεί τη στρατηγική της», καταλήγει το κείμενο της προκήρυξης με την οποία η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας της 12ης Δεκεμβρίου. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, οι συντάκτες του κειμένου χαρακτηρίζουν την πτώση της Ν.Δ. μια «πύρρειο νίκη απέναντι στην αντιδραστικότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μια «θετική εξέλιξη».

Ωστόσο προβλέπουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, «όταν αργά ή γρήγορα προδώσει τις προσδοκίες της κοινωνίας», ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται πίστη στα συμφέροντα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου». Η προκήρυξη ξεκινά με στίχους από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, που, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της, «μας υπενθυμίζει το αίμα που έχυσε ο ελληνικός λαός διεκδικώντας την ελευθερία του, μας υπενθυμίζει την υποχρέωση να μη λησμονούμε όσους λαούς χύνουν σήμερα το δικό τους αίμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT