Αμβρόσιος υπέρ κυβερνητικών χειρισμών

Αμβρόσιος υπέρ κυβερνητικών χειρισμών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της πολιτικής που εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη ετάχθη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. «Γεια σου, Τσίπρα λεβέντη! Με έκανες περήφανο!» λέει σε κείμενό του προς τον νέο πρωθυπουργό. Η κίνηση Αμβρόσιου, που ανήκει στην υπερσυντηρητική πτέρυγα των μητροπολιτών, θεωρείται από εκκλησιαστικές πηγές μεμονωμένη και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συσπείρωση και άλλων μητροπολιτών σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν πιστούς. Και αυτό διότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η πλειονότητα των μητροπολιτών επιλέγουν να τηρούν αποστάσεις από τις πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο blog του, ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει ότι «ο νέος πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική που αποπνέει εθνική υπερηφάνεια! Φαίνεται πως πέρασε πια η εποχή των μεγάλων και δουλικών “ναι, ναι, ναι σε όλα”. Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως. Στη μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με τρόικα κ.λπ., αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια». Και σε άλλο σημείο: «Βεβαίως, το παιγνίδι Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους δανειστές – δολοφόνους μας, αλλά είναι καλύτερα μια έντιμη πενία από μια ευτελιστική και ταπεινωτική ευπορία». Ο κ. Αμβρόσιος κάνει επίσης αναφορά στο περιστατικό των Ιμίων και επιτίθεται στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ενδοτικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT