Κέρδη για τη Starbucks στη Βρετανία ύστερα από 17 χρόνια

Κέρδη για τη Starbucks στη Βρετανία ύστερα από 17 χρόνια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 17 συναπτά έτη παρουσίας της στη βρετανική αγορά, η γνωστή αλυσίδα καφέ Starbucks εμφάνισε για πρώτη φορά προ φόρων κέρδη 1 εκατ. στερλινών (1,33 εκατ. ευρώ). Η κερδοφορία αφορά περίοδο δωδεκαμήνου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2014. Τα Starbucks απέδωσαν τη βελτίωση αυτή των 21,5 εκατ. στερλινών (28,8 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με το 2012/2013 στα μέτρα περικοπής των δαπανών με κλείσιμο καταστημάτων στη Βρετανία, τα οποία ήταν ζημιογόνα. Από το 2011 έχουν κλείσει 67 καταστήματα, αυξάνοντας το περιθώριο λειτουργικών κερδών κατά 540 μονάδες βάσης.

Κατά τον γενικό διευθυντή Starbucks Βρετανίας, Μαρκ Φοξ, η αναδιάρθρωση αποσκοπεί στη μεγαλύτερη εμπλοκή των υπαλλήλων, την περισσότερη φροντίδα των πελατών και την εξισορρόπηση κόστους διαχείρισης και χαρτοφυλακίου καταστημάτων.

Η εταιρεία έχει δεχθεί έντονη κριτική ότι «μεταφέρει» κέρδη σε φορολογικούς παραδείσους, με αφορμή αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς για πολλούς κολοσσούς με παρουσία στη χώρα. Σύμφωνα με αυτές, η αλυσίδα Starbucks στη Βρετανία είχε καταβάλει μόλις 8,6 εκατ. στερλίνες (11,5 εκατ. ευρώ) σε φόρους, από τότε που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1998.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT