Λιτό το μεταγραφικό παζάρι και στην Ελλάδα

Λιτό το μεταγραφικό παζάρι και στην Ελλάδα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλώνοντας τα πόδια τους μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα και δίχως το παραμικρό ίχνος υπερβολής, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο» της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν ως επί το πλείστον ήταν ελεύθεροι ή άλλαξαν «στέγη» με τη μορφή δανεισμού, αφού χρήματα για αποζημιώσεις συλλόγων έχουν πάψει να υπάρχουν προ πολλού.

Η πιο «ηχηρή» μεταγραφή ήταν αναμφίβολα αυτή του Κριστιάν Νομπόα στον ΠΑΟΚ. Το όνομα του 29χρονου μέσου από τον Ισημερινό βρίσκεται ψηλά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και η ποιότητά του περισσεύει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτοικος Τούμπας θα είναι κι ακόμα ένας παίκτης με βαρύ «βιογραφικό», ο Ρικάρντο Κόστα που στην πλάτη του, εκτός από τα 34 του χρόνια, κουβαλά και την πορεία του στην αμυντική γραμμή των Πόρτο, Βόλφσμπουργκ, Βαλένθια και Εθνική Πορτογαλίας.

Στην άμυνα και στο κέντρο ενισχύθηκε και ο Ολυμπιακός, που απέκτησε τους Φράνκο Χάρα και Φελίπε Σαντάνα. Χωρίς να υπολογίζονται σε Μπενφίκα και Σάλκε, αντίστοιχα, ο Αργεντινός και ο Βραζιλιάνος ήρθαν στην Ελλάδα για να καλύψουν τα κενά στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων». Σε μετρημένες κινήσεις προχώρησε και ο Παναθηναϊκός, επανακτώντας δύο δικά του παιδιά: τον Σωτήρη Νίνη, που είχε μείνει ελεύθερος από το καλοκαίρι, και τον Χάρη Μαυρία, που επέστρεψε ως δανεικός από τη Σάντερλαντ. Ως χρήσιμη λύση ανάγκης κρίθηκε η απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη για το κέντρο της άμυνας.

Συνήθως οι ομάδες που βγαίνουν ευνοημένες από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι οι «μικρομεσαίες». Οι ακόμα λιγότεροι οικονομικοί πόροι που διαθέτουν τις οδηγούν σε πολύ προσεκτικότερες κινήσεις, αφού δεν υπάρχει το περιθώριο λάθους. Με μια πρώτη ματιά, οι περισσότεροι σύλλογοι έκαναν στοχευμένες κινήσεις. «Πρωταθλητής» μπορεί να στεφθεί ο Λεβαδειακός, που μεταξύ άλλων απέκτησε και τους Μπουσταμάντε, Μιλιάζες, Κατίδη, και Πελέ!

Ο Αστέρας Τρίπολης με την απόκτηση του Ματίας Ιγκλέσιας, η Skoda Ξάνθη με τις μεταγραφές των Νίκολα Μπέλιτς και Τάσου Παπάζογλου μοιάζουν εξίσου καλά διαβασμένοι, μαζί με τον Ατρόμητο που έφερε στο Περιστέρι τους Κατσουράνη, Μαρσελίνιο και Καράσκο. Με ένα μείγμα έμπειρων (Μπακασέτας, Κόρμπος) και νεαρών παικτών (Ρισβάνης, Καθάριος, Ποζατζίδης) ενισχύθηκε ο Πανιώνιος, ενώ στη Βέροια αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση του Ανδρέα Τάτου.

Η προσθήκη των Ολαϊτάν και Σολάρι αναμένεται να βοηθήσει τον Εργοτέλη στη μάχη της παραμονής, όπως και στην Καλλονή περιμένουν βοήθεια στο σκοράρισμα από τον Αντώνη Πετρόπουλο. Οι Φάμπιο και Λεάλ θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Κέρκυρα, όπως και ο Γκαζαριάν που δεν υπολογιζόταν στον Ολυμπιακό. Δόσεις εμπειρίας πρόσθεσε και ο Πανθρακικός στο ρόστερ του αποκτώντας, μεταξύ άλλων, τους Μελίσση, Ηλιάδη και Ροτζέριο Μάρτινς. Απραγος έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ προχώρησε σε δανεισμούς την τελευταία στιγμή, ενώ ο Πλατανιάς κινήθηκε σε πολύ… υποτονικούς ρυθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή