Μπαλτάκος: Δεν γνώριζα ότι ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε

Μπαλτάκος: Δεν γνώριζα ότι ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολιγόλεπτη υπήρξε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Μπαλτάκου στον ανακριτή Κώστα Σαριώτη που ερευνά τη γνωστή υπόθεση του βίντεο Κασιδιάρη. Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, που κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, φέρεται να είχε υποκλέψει με βιντεοσκόπηση συνομιλίες του με τον Τ. Μπαλτάκο σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, τις οποίες στη συνέχεια είχε δώσει στη δημοσιότητα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δεχθεί τότε έντονη κριτική για υπόγειες σχέσεις στελεχών της με τη Χ.Α., καθώς ο κ. Μπαλτάκος εμφανιζόταν να υποστηρίζει ότι υπήρξαν πιέσεις για να προφυλακιστούν στελέχη της Χ.Α.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε στον ανακριτή την αρχική του κατάθεση στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία άσκησε και τη δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για παραβίαση του απορρήτου της ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσής της σε βαθμό κακουργήματος.

Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος, που παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού, υποστήριξε, κατά πληροφορίες, ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους. Εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί σε απολογία και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η δικογραφία άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, κατά την οποία ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Πέρα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή. Μάλιστα, το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο χρησιμοποιήθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ως μέσο απόδειξης σε διαδικασία που στρέφεται σε βάρος του εμπόδισε και τη σύλληψή του, καθώς σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου και ο Ηλίας Κασιδιάρης να συλληφθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο τον Απρίλιο του 2014 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου είχε δώσει μια επιπλέον ηχητική καταγραφή συνομιλίας του με τον Τ. Μπαλτάκο για τον εισαγγελέα που είχε αναλάβει την έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT