Γ. Κατρούγκαλος: Οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώσουν

Γ. Κατρούγκαλος: Οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώσουν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να αλλάξει το κράτος, «σπάζοντας» καταρχήν το πελατειακό σύστημα, αλλά και τη διαβεβαίωσή του ότι «όσοι δεν εθίγησαν από την κρίση, οι πλούσιοι, θα πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ FM, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Απαντώντας στο ερώτημα, πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να επαναπροσληφθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν, ο υπουργός επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή «δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό», δεδομένου ότι «σε αυτή τη φάση χρήματα για το Δημόσιο δεν θα δώσουμε». «Θα δώσουμε χρήματα, όμως, για την ανακούφιση όσων εθίγησαν από την κρίση. Οσοι δεν εθίγησαν θα πρέπει να πληρώσουν. Οι πλούσιοι που έγιναν πλουσιότεροι». Ως προς τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα επιτευχθεί, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι θα γίνεται διά του περιουσιολογίου. «Ολα θα δηλώνονται. Πλούσιοι δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες. Πλούσιοι είναι και οι συνάδελφοί μου δικηγόροι και οι πλούσιοι γιατροί» διευκρίνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία, καθώς «ήταν ένας κλάδος που πραγματικά χρειαζόταν και έφερνε λεφτά στο Δημόσιο», ενώ έδωσε και τη δική του θέση για την έννοια της αλλαγής του κράτους. «Πρώτον, σημαίνει σπάω το πελατειακό σύστημα. Δεύτερον, κάνω μια πραγματική διαδικασία κινητικότητας. Διότι ποτέ το πραγματικό πρόβλημα δεν ήταν οι αριθμοί. Το θέμα είναι πώς θα πάει περισσότερος κόσμος εκεί όπου αυτή τη στιγμή έχουμε τις περισσότερες ανάγκες».

Ο κ. Κατρούγκαλος άσκησε, τέλος, κριτική στον προκάτοχό του υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδοκιμάζοντας μεταξύ άλλων και την απόφασή του για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. «Οι προηγούμενοι δημιούργησαν μια ψευδοκινητικότητα χωρίς να κάνουν καταγραφή των πραγματικών αναγκών» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT