16χρονος έκανε φόνο και έβγαλε selfie με το πτώμα

16χρονος έκανε φόνο και έβγαλε selfie με το πτώμα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Aμερικανός έφηβος σκότωσε συμμαθητή του και έβγαλε selfie με το πτώμα. Ο δεκαεξάχρονoς Μάξγουελ Μάριον Μόρτον από την Τζανέτ της Πενσιλβάνια πυροβόλησε τον συμμαθητή του Ράιαν Μάνγκαν στο πρόσωπο και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με το πτώμα και ανάρτησε τη φωτογραφία στο SnapChat, μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που επιτρέπει στον χρήστη να αποστείλλει φωτογραφίες οι οποίες σβήνονται λίγη ώρα αργότερα. Ο Μόρτον απέστειλε την εν λόγω φωτογραφία και σε έναν φίλο του, ο οποίος την αποθήκευσε στο τηλέφωνό του και την έδειξε στη μητέρα του, η οποία και την παρέδωσε στην αστυνομία.

Η αστυνομία, όπως έκανε γνωστό, παρέλαβε μια φωτογραφία που απεικονίζει το νεκρό θύμα με την πληγή από τη σφαίρα στο πρόσωπο και μπροστά του τον δράστη ο οποίος βγάζει τη selfie. Επίσης η αστυνομία έκανε γνωστό ότι ο δράστης του εγκλήματος απέστειλε σύντομα μηνύματα στα οποία ανέφερε ότι «σου είπα έχω καθαρίσει τους κάλυκες» όπως και ότι «ο Ραίαν δεν ήταν ο τελευταίος». Ο Μόρτον, ο οποίος φοιτούσε στη δεύτερη τάξη του Λυκείου, ομολόγησε το φονικό όταν η αστυνομία εντόπισε στο σπίτι του ένα περίστροφο. Ηδη του ασκήθηκαν διώξεις για δολοφονία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας Τζον Πεκ, μιλώντας στις τοπικές εφημερίδες, επισήμανε ότι, σε ολόκληρη την τριαντάχρονη σταδιοδρομία του, πρώτη φορά συναντά έναν δολοφόνο να αυτοφωτογραφίζεται με το θύμα του. «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που οδήγησε τους αστυνομικούς στην πόρτα του δράστη».

Η Πάμελα Ρούτλετζ, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Μέσων και Ψυχολογίας, επισημαίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που κάνουν έναν εγκληματία να αναζητήσει προβολή για τα εγκλήματά του.

«Πρόκειται για ένα ερώτημα που μπορεί να απαντήσει η εγκληματολογία και όχι η τεχνολογία. Οι δράστες αναζητούν να εδραιώσουν την ισχύ τους και την “αξία” τους και για αυτό “καυχώνται” για τις εγκληματικές τους ενέργειες είτε στον περιορισμένο κύκλο τους είτε ακόμα και στο Facebook».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή