Δ. Στρατούλης: Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης

Δ. Στρατούλης: Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρένο στις νέες μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν σε κεφαλαιοποιητικό το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και απόρριψη κάθε διάταξης που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα πριν από την αλλαγή κυβέρνησης, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, η κυβέρνηση εγγυάται την καταβολή των συντάξεων, δεν συζητά και δεν αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας, δεν θα μειώσει τις συντάξεις και θα προχωρήσει σε μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, στις συναλλαγές τους με τα Ταμεία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, το υπουργείο δεν θα προχωρήσει σε αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε στον περιορισμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και των προνοιακών επιδομάτων. Θα καταργήσει ή  θα τροποποιήσει διατάξεις των Νόμων 3863 και 3865 του 2010, με τους οποίους το σύστημα μετατρεπόταν σε κεφαλαιοποιητικό και θα ανασταλούν οι διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλεια των Ταμείων των ενστόλων. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, θα επαναχορηγηθεί το δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Παράλληλα, ο υπουργός έθεσε ως στόχο την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και εξήγγειλε προσλήψεις κυρίως στα τμήματα ελέγχων για την εισφοροδιαφυγή και τα τμήματα παροχών των Ταμείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT