Νέες κατηγορίες για Μπλάτερ

Νέες κατηγορίες για Μπλάτερ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαχαίρια έχουν πλέον βγει από τα θηκάρια ενόψει της εκλογής προέδρου της FIFA, καθώς διογκώνεται η δυσαρέσκεια για τον επί 17 συναπτά έτη ηγέτη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, και εκ νέου υποψήφιο, Ζεπ Μπλάτερ.

Τόσο η UEFA, που πλέον αντιτίθεται ανοικτά στην επανεκλογή Μπλάτερ, όσο κι ένας από τους ανθυποψηφίους του ξέσπασαν χθες και προχθές με αφορμή δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία φρόντισε να απαλειφθεί η κριτική για τον κ. Μπλάτερ από το πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής που διόρισε η FIFA.

Το 2011 ο κ. Μπλάτερ ίδρυσε την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διακυβέρνησης υπό το βάρος των αλλεπάλληλων σκανδάλων στην ομοσπονδία. Μία από τις έρευνες της επιτροπής αφορούσε στο σκάνδαλο της ISL, της εταιρείας μάρκετινγκ που συνεργαζόταν με τη FIFA και από την οποία ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Ζοάο Χαβελάνζε και άλλα κορυφαία στελέχη φέρονται να δωροδοκήθηκαν.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το επικριτικό μέρος του πορίσματος για την ηγεσία του κ. Μπλάτερ αφαιρέθηκε από την τελική μορφή της σχετικής έκθεσης, από τον επικεφαλής του νομικού τμήματος της FIFA, Μάρκο Βίλιγκερ. Επίσης αφαιρέθηκε κείμενο που συνέδεε προσωπικά τον κ. Μπλάτερ με το σκάνδαλο.

Ο Πέδρο Πίντο, εκπρόσωπος του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δήλωσε σχετικά ότι «οι τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύουν πως η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διακυβέρνησης μόνο ανεξάρτητη δεν είναι».

Ο πρίγκιπας Αλί της Ιορδανίας, εκ των αντιπάλων του κ. Μπλάτερ στις εκλογές της 29ης Μαΐου, είπε: «Αυτά είναι πολύ ανησυχητικά και δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην καρδιά της διακυβέρνησης της FIFA». Συνέδεσε μάλιστα την υπόθεση αυτή με την άρνηση της ομοσπονδίας να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεση σχετικά με την κατά πολλούς σκανδαλώδη ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.

Χθες, παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ζήτησε από τον κ. Μπλάτερ να αποσυρθεί από τη διαδικασία εκλογής με αντάλλαγμα την ανάδειξή του σε επίτιμο πρόεδρο της FIFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT