Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό

Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 O ιδανικός επίλογος του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο των «16» της Ευρωλίγκας θα είναι η νίκη των «ερυθρολεύκων» στο παγωμένο Νόβγκοροντ, κόντρα στη Νίζνι (18.30, novasports 2, HD2), ώστε να φτάσουν τις έξι νίκες και να παραμείνουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη του στο ΣΕΦ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία ισοβαθμεί, καταδιώκεται στη βαθμολογία από τη Φενέρμπαχτσε και την Εφές, που έχουν μία νίκη λιγότερη και στοχεύει στην τρίτη, εκτός έδρας νίκη του (Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε), σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων. Οι πιθανότητες πρόκρισης της Νίζνι (2 νίκες – 4 ήττες) στα πλέι οφ είναι περιορισμένες, αλλά η ρωσική ομάδα θέλει να τις εξαντλήσει μέχρι την ολοκλήρωση του τοπ 16 και είναι βέβαιο ότι θέλει να νικήσει την ομάδα που υποχρέωσε τη συμπατριώτισσά της ΤΣΣΚΑ στην πρώτη ευρωπαϊκή ήττα της.

Η επίθεση της Νίζνι είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα, ο Αμερικανός Τέιλορ Ροτσέστι ξεχωρίζει για τις ηγετικές ικανότητές του και παρομοιάζεται με τον… Σπανούλη, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Είναι μια ομάδα που παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς στην επίθεση, γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στο πλάνο που έχουμε καταστρώσει ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων μας». Ο Πέτγουεϊ προπονήθηκε στη Ρωσία και θα συμπεριληφθεί στη 12άδα, αλλά δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

• Τη βεβαιότητά του ότι ο αυριανός αγώνας Παναθηναϊκού – Ερυθρού Αστέρα θα έχει ομαλή διεξαγωγή και η αδελφοποίηση της σερβικής ομάδας με τον Ολυμπιακό δεν θα έχει καμία αρνητική επίδραση, εξέφρασε ο Ντε Μάρκους Νέλσον. Ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα και υποστήριξε πως η φιλοξενούμενη ομάδα θα έχει την τελευταία ευκαιρία της στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Στον όμιλο όπου μετέχει ο Παναθηναϊκός, σήμερα (7η αγ.) θα παίξουν: 20.00 (novasports 3) Ζαλγκίρις – Ρεάλ, 21.05: (novasports 2, HD2) Μακάμπι – Αλμπα και 22.00: (novasports 1, HD1) Μπαρτσελόνα – Γκαλατασαράι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή