Σύντομα (13/02/15)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία Synergy με τη Retail@Link

Τη συνεργασία της με την εταιρεία Synergy A.E. γνωστοποίησε η εταιρεία πληροφορικής Retail@Link, μέλος του ομίλου Entersoft. Η συνεργασία αφορά στην πλήρως ηλεκτρονική διαχείριση των παραστατικών της και τη μετάβαση της από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Η Synergy δραστηριοποιείται 25 χρόνια στον τομέα των υπηρεσιών μεταφορών και αποθήκευσης (third party logistics) και επέλεξε τη λύση R@L e-invoicing Paperless, που έχει αναπτύξει η θυγατρική της Entersoft. Στόχος της, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση της διαχείρισης ηλεκτρονικών τιμολογίων, χωρίς κόστος εκτύπωσης και διαχείρισης έγχαρτων αρχείων. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μετάβαση της Synergy στο ηλεκτρονικό τιμολόγιο δημιουργεί αναμενόμενο όφελος της τάξης του 68%, το οποίο προκύπτει τόσο από τη μειωμένη χρήση αναλώσιμων όσο και από την πλήρη αυτοματοποίηση.

Μειώθηκαν κατά 40% οι εξαγωγές γουναρικών

Κατά 40% υποχώρησαν οι εξαγωγές γουναρικών το 2013 σε σύγκριση με το 2012, φτάνοντας τα 150 εκατ. ευρώ από 250 εκατ. ευρώ το 2012, πτώση που συνεχίστηκε και το 2014. Η κάμψη της ζήτησης από το εξωτερικό το 2013 έπειτα από τρία χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας οφείλεται, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της Infobank Hellastat, κυρίως στην ουκρανική κρίση και τις πιέσεις που δέχεται το ρούβλι, περιορίζοντας έτσι τις εξαγωγές προς την κύρια αγορά των ελληνικών γουναρικών, τη Ρωσία. Η κάμψη της ζήτησης επέδρασε αρνητικά και στον όγκο παραγωγής. Το 2013 ο όγκος παραγωγής υποχώρησε κατά 12,8%, ενώ ο ρυθμός κάμψης το 2014 ήταν 26,7%. Οι τιμές των εισαγόμενων γουνοδερμάτων αυξήθηκαν ακόμη και κατά 150% το 2012. Από την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων 40 επιχειρήσεων προκύπτει ότι το 2013 ο κύκλος εργασιών τους υποχώρησε κατά 3,6%, στα 176,82 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 3,2%, στα 21,44 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν στα 10,85 εκατ. ευρώ.

«Χωρίς μείωση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή και τη ριζική μεταβολή στο καθεστώς αδειοδοτήσεων ας μη μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, σχολιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και πρόσθεσε: «Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης που πολύ σωστά επέλεξε στη συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ως αντικείμενο την επίλυση των προβλημάτων των αδειοδοτήσεων θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να μη χαθεί περισσότερος χρόνος. Οι εκπρόσωποι της μεταποίησης περιμένουν και τον διάλογο που επιβάλλεται για να οδηγηθούμε ταχύτερα στα επιθυμητά αποτελέσματα».

Καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου

Πέντε μήνες μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, ολοκληρώθηκε η κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλάιου της Σελόντα ποσού 50,4 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή έγινε με κεφαλαιοποίηση δανείων από τις πιστώτριες τράπεζες, όπως είχε αποφασισθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2014. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όταν πιστωθούν δηλαδή οι νέες μετοχές στις μερίδες των νέων μετόχων, οι τράπεζες θα κατέχουν πλέον το 82% του μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης προέβλεπε την καταβολή ποσού μέχρι 20,1 εκατ. ευρώ από νέους επενδυτές, κάτι που δεν αποκλείεται σε επόμενη φάση.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει παραγωγούς κριθαριού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για παραγωγούς κριθαριού προς βυνοποίηση που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Φεβρουαρίου οι παραγωγοί εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που αφορούν την ολιστική προσέγγιση εφαρμογής ορθών πρακτικών παραγωγής ποιοτικού προϊόντος. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη, με την καθοδήγηση των διακεκριμένων καθηγητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικών συνεργατών. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην πλατφόρμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας υπό τον διακριτικό τίτλο «εφοδιΑΖουμε» και στοχεύει στην ενίσχυση του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT