Σύντομα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν σεμινάρια Πληροφορικής για ανέργους

Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής και τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας ξεκινάει το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS). Μέσα από το σχέδιο δράσης «Fit4Jobs», άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής (προγραμματισμός, σχεδίαση web εφαρμογών κ.ά.). Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών απ’ όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να διευκολύνει την πρόσληψη των υποψηφίων στην αγορά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέσω του συνδέσμου www.hepis.gr/fit4jobs. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα εργαλείο e-competence benchmark του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαγγελματικών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS).

Σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 6.008.128 ευρώ, προχώρησε η Βιομηχανία Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ. Το εν λόγω δάνειο είναι τετραετούς διάρκειας, εμπραγμάτως εξασφαλισμένο και καλύφθηκε από την Alpha Bank και την Alpha Bank London Ltd. H έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου έχει σκοπό τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της μονάδας παραγωγής γιαουρτιού, η οποία εντάχθηκε στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011 και βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Συνεργασία Cloudbiz με την Inform Λύκος

Τη συνεργασία της με την εταιρεία Inform Λύκος ανακοίνωσε η εταιρεία πληροφορικής Cloudbiz. H τελευταία ειδικεύεται σε πλατφόρμες επιβράβευσης πελατών και συστημάτων CRM (Customer Relationship Management) στην Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004, αλλά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ισχυρά, καθώς, όπως αναφέρει η διοίκησή της, οι ρυθμοί ανάπτυξης φτάνουν κατά μέσο όρο το 25%. Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τις πλαστικές κάρτες των ΙΚΕΑ, των Folli Follie, της Notos Galleries και άλλων επιχειρήσεων. Στο πελατολόγιό της βρίσκονται πάνω από 35 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και, σύμφωνα με τη διοίκησή της, τις κάρτες της χρησιμοποιούν 1,7 εκατ. πολίτες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με την Inform, σύμφωνα με τη διοίκηση της Cloudbiz, έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δεν περιορίζεται μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά αφορά σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Inform. Στοχεύει, δε, στην περαιτέρω ανάπτυξη και των δυο εταιρειών στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων Loyalty.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το κινητό ηλεκτρονικό επιχειρείν

Εως και τις 15/3 θα πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή τους στον νέο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος που συνδιοργανώνουν ο κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η Samsung Hellas και το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος συμμετείχαν 25 σπουδαστές. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο κινητό ηλεκτρονικό επιχειρείν (mobile business). Προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT