Παιγνιώδης διάθεση στον ζωγραφικό κόσμο του Γ. Κουβάκι

Παιγνιώδης διάθεση στον ζωγραφικό κόσμο του Γ. Κουβάκι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές δεν κάνουμε αυθόρμητα σχέδια με το μολύβι πάνω στο χαρτί, όταν μιλάμε στο τηλέφωνο; Την ώρα που ο νους μας ασχολείται με κάτι άλλο, το χέρι, ελεύθερο από τους περιορισμούς, φτιάχνει ολόκληρους κόσμους.

Αυτή η διαδικασία που παραπέμπει στο ασυνείδητο, αποτέλεσε το έναυσμα για την ενότητα έργων που παρουσιάζει από σήμερα ο Γιώργος Κουβάκις στην γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι) στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο τίτλος «LUD» προέρχεται από τη λατινική λέξη ludus που σημαίνει παιχνίδι, όπως αναφέρει ο ίδιος ο ζωγράφος. Η «μαγιά» για την έκθεση αυτή είναι οι μικρές ζωγραφιές που σχεδιάζει σε απρόσμενες στιγμές της καθημερινότητας. Υστερα, ως αποτέλεσμα συνεχούς επεξεργασίας αυτών των αρχικών παιγνίων – σχεδίων, αποκτούν ζωγραφική οντότητα. Και στο μέλλον, όπως μας λέει, θα γίνουν και γλυπτικές φόρμες.

Ο καλλιτέχνης έχει καταπιαστεί με αυτό το corpus τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα έχει συμπεριλάβει ορισμένα από τα σχέδια σε μια έκθεση στη Χαλκιδική. Ομως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Οπως υποστηρίζει η κριτικός τέχνης δρ Βιβή Βασιλοπούλου, τα έργα του Γιώργου Κουβάκι καταφέρνουν να υπερβούν τη σχεδιαστική τους φύση και να προκαλέσουν την εντύπωση και την αίσθηση της αφής και του αγγίγματος. «Αφοπλίζουν κάθε αντίρρηση για παιγνιώδη διάθεση και γίνονται θέματα καρδιάς ούτως ή άλλως, art by heart». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT