Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα

Παραιτήσεις

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε σημαντικά και κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 16,83%, με αποτέλεσμα ο τίτλος να διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,180 ευρώ (κλείσιμο 12/2). Θέμα ημερών είναι οι παραιτήσεις του προέδρου Γ. Ζανιά και του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Τουρκολιά από τη διοίκηση της τράπεζας.

Πλαστικά Θράκης

Αξιοποίηση εξοπλισμού

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή των Πλαστικών Θράκης, με αποτέλεσμα ο τίτλος σε εβδομαδιαία βάση να ενισχυθεί σε ποσοστό 23,76%. Στο τέλος του μήνα, ο όμιλος Πλαστικά Θράκης θα λειτουργήσει μονάδα παραγωγής προϊόντων στεγανοποίησης με τη χρήση γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού (Geosynthetic Clay Liner-GCL). Στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού και των προηγμένων μεθόδων παραγωγής για την παραγωγή προϊόντων γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού.

Δομική Κρήτης

Αύξηση τζίρου 17,4%

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της «Δομική Κρήτης» στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 10,98%. Ο εισηγμένος όμιλος παρά τις διακυμάνσεις του κύκλου εργασιών έχει επιτύχει να διατηρηθεί σταθερά σε κερδοφορία στις χρήσεις μετά τη χρήση του 2012. Στο 9μηνο του 2014 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μικρή αύξηση 17,4% σε σχέση με το τέλος του 2013, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν στον όμιλο σε 1,47 εκατ. έναντι 1,31 εκατ. το 2013.

Τιτάν

Το βάρος στις εξαγωγές

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε αυτή την εβδομάδα η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Ειδικότερα, ο τίτλος ενισχύθηκε 6,81% και αναρριχήθηκε στα 23,500 ευρώ. Οπως τονίζει η διοίκηση του Τιτάνα, η διατήρηση ικανοποιητικού βαθμού λειτουργίας των εργοστασίων στην Ελλάδα εξακολουθεί να βασίζεται στις εξαγωγικές δυνατότητες, στο πλαίσιο έντονου ανταγωνισμού από χώρες με χαμηλό κόστος ενέργειας. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους επιτρέπουν τη συνέχιση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT