Εκατοντάδες έξω από την πρεσβεία της Δανίας

Εκατοντάδες έξω από την πρεσβεία της Δανίας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Οι ίδιοι στόχοι" επλήγησαν χθες στην Κοπεγχάγη και τον Ιανουάριο στις επιθέσεις του Παρισιού, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αποχωρώντας από την πρεσβεία της Δανίας όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον δανικό λαό.

"Οι ίδιοι στόχοι επελέγησαν από τους τρομοκράτες…είναι προφανές ότι υπάρχει εδώ μία σχέση, που δεν παραπέμπει στην ύπαρξη δικτύου, αλλά απλώς αποδεικνύει την ίδια αποφασιστικότητα των τρομοκρατών να πλήττουν αυτό που είμαστε, αυτό που αντιπροσωπεύουμε, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου, της προστασίας που κάθε πολίτης, όποια και αν είναι η θρησκεία του, πρέπει να μπορεί να απολαμβάνει", είπε.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Φρανσουά Ολάντ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία με το σύνθημα "Jer er Dansk" (Είμαι Δανός) και κρατώντας που έγραφαν στα γαλλικά και στα δανικά: "Είμαι Charlie, Είμαι Αστυνομικός, Είμαι Εβραίος, Είμαι Δανός".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT