5 tips για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ σας

5 tips για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ σας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας ομορφιάς που πρέπει όλες να ακολουθούμε, αυτός είναι να αφαιρούμε κάθε ίχνος make up πριν κοιμηθούμε. Μπορεί, βέβαια, οι περισσότερες από εμάς να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας πριν πέσουμε για ύπνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το κάνουμε σωστά. Αν δεν αφαιρέσετε το μακιγιάζ σαςσωστά, τότε το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιδερμίδα σας από το αν δεν ξεβαφόσασταν καθόλου.

Τα παρακάτω 5 μυστικά θα βελτιώσουν την καθημερινή beauty routine σας:

1.       Δεν αρκεί μόνο ένα μαντηλάκι καθαρισμού για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Πρέπει οπωσδήποτε να το πλύνετε και με σαπούνι. Ο λόγος;  Την ώρα που αφαιρείτε το μακιγιάζ με το μαντηλάκι, η μεγαλύτερη ποσότητα του make up μεταφέρεται στην επιφάνεια του προσώπου σας. Οπότε ουσιαστικά τα ίχνη μακιγιάζ μένουν στο πρόσωπό σας, ακόμη κι αν έχετε χρησιμοποιήσει το καλύτερο ντεμακιγιάζ της αγοράς.

2.       Φροντίστε να πλύνετε δύο φορές το πρόσωπό σας. Ίσως σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά έτσι πρέπει. Την πρώτη φορά πλένετε το πρόσωπό σας με σαπούνι, ώστε να φύγει εντελώς το foundation και τη δεύτερη φορά κάνετε απαλό μασάζ με αυτό, ώστε να αυξηθεί η ροή του δέρματος και να οξυγονωθεί σωστά η επιδερμίδα σας.

3.       Ξεκινήστε με τα χείλη σας. Η αφαίρεση του μακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και το καλύτερο σημείο για ξεκινήσετε είναι τα χείλη σας. Είτε, λοιπόν, πρόκειται για ένα έντονο χρώμα ή για ένα πιο απαλό, πρέπει οπωσδήποτε να το αφαιρέσετε πρώτα με μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια να κάνετε ένα απαλό scrub (με ζάχαρη και βαζελίνη),ώστε να αφαιρεθεί κάθε ίχνος από το προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT