Παραμένει η «ομίχλη» στον ΠΑΟΚ

Παραμένει η «ομίχλη» στον ΠΑΟΚ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο πρωταθλητής χειμώνα της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζει σημάδια αγωνιστικής αποσύνθεσης και πλέον έχει διαφορά και από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ απειλείται από Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, όσον αφορά τα πλέι οφ.

Το 4-0 με το οποίο ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο ήταν το έβδομο από τα τελευταία 12 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα που δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν παραιτήθηκε, δήλωσε ότι μένει για να παλέψει με τους παίκτες του, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Ο Ελληνας τεχνικός θα φύγει. Το θέμα είναι πότε. Τώρα, μεσούσης της χρονιάς ή στο τέλος της περιόδου; Απάντηση στο ερώτημα μπορεί να δώσει μόνο ο μεγαλομέτοχος, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βλέπει από το Ροστόφ την ομάδα του να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, ανίκανη να διαχειριστεί καταστάσεις. Ο «Δικέφαλος» δεν διαχειρίστηκε σωστά την πρώτη θέση που είχε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, δεν διαχειρίζεται σωστά και την αγωνιστική κρίση που τον έφερε τρίτο με 11 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό και 5 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο Σαββίδης δεν απομακρύνει τον Αναστασιάδη από την τεχνική ηγεσία, παρά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, ενώ την ίδια στιγμή οι διοικούντες (Αγγελίδης, Βρύζας) στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να δράσουν ή να πάρουν αποφάσεις, παρότι χθες είχαν στην προπόνηση συζήτηση με τον Ελληνα τεχνικό. Εκεί εκφράστηκε η εμπιστοσύνη σε τεχνική ηγεσία και παίκτες και τονίστηκε ότι όπως οι ίδιοι είχαν την ομάδα πρώτη, έτσι οι ίδιοι μπορούν να τη βγάλουν από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, ανήσυχος έως και εξοργισμένος βλέποντας μία «βαβέλ» στην Τούμπα. Το βράδυ της Κυριακής περίπου 20 οπαδοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και επιτέθηκαν φραστικά στον Αγγελο Αναστασιάδη αλλά και τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος έφυγε με την επέμβαση του υπεύθυνου ασφαλείας. Στην Τούμπα, λίγη ώρα αργότερα, υπήρχε άλλος πυρήνας 15-20 οπαδών για να αποδοκιμάσουν την αποστολή, αλλά στο πούλμαν που έφθασε με συνοδεία «κλούβας» των ΜΑΤ υπήρχε μόνο ο γυμναστής της ομάδας, Λεωνίδας Δημητρακόπουλος. Σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών με ανακοίνωσή τους κάλεσαν τη διοίκηση, αφού την κατακρίνουν για τις επιλογές της και τη στάση της, να απομακρύνει τους Αναστασιάδη και Σαλπιγγίδη, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Την ίδια ώρα οι παίκτες παίζουν χωρίς ψυχολογία και το… εκφράζουν αυτό. Ο Ρόμπερτ Μακ, στην προσωπική του ιστοσελίδα παραδέχθηκε: «Παντού μοιάζουμε σαν σάκος του μποξ και πάντα δεχόμαστε το λιγότερο δύο γκολ. Το ποδόσφαιρο δε παίζεται με τον τρόπο που θέλουν 3-4 παίκτες και οι υπόλοιποι όχι. Πρέπει να μοχθήσουμε και οι έντεκα. Αλλιώς, δεν θα λειτουργήσουμε. Ελπίζω πως ο καθένας από εμάς θα κοιτάξει τον εαυτό του και θα αλλάξει τις υποχρεώσεις του. Η απόδοσή μας τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ντροπή» και πήρε θέση υπέρ του Αναστασιάδη: «Μετά την επιστροφή μας από την Αθήνα, μας περίμεναν μέσα στη νύχτα δυσαρεστημένοι οπαδοί. Μπορώ να δηλώσω ευθαρσώς πως για την τωρινή κατάσταση δεν ευθύνεται ο προπονητής, αλλά μόνο εμείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή