Η ING Eλλάδος μετονομάζεται σε ΝΝ Ηellas

Η ING Eλλάδος μετονομάζεται σε ΝΝ Ηellas

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιστροφή στις ρίζες» σηματοδοτεί η μετονομασία της ING Ελλάδος σε NN Hellas, επαναφέροντας έπειτα από αρκετά χρόνια την παλιά της επωνυμία. Πρόκειται για απόφαση που αφορά το σύνολο των θυγατρικών του ολλανδικού ομίλου – με εξαίρεση τις δραστηριότητες στην Ισπανία και στην Πολωνία.

Η μετονομασία είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου που ξεκίνησε το 2009 και χαρακτηρίστηκε από την απόσχιση του τραπεζικού κλάδου και την επικέντρωση σε ασφαλιστικές δραστηριότητες, ένα πρόγραμμα που έφερε τον τίτλο «Επιστροφή στις ρίζες». Το σχέδιο αναδιάρθρωσης ολοκληρώθηκε με τη δημόσια εγγραφή και την αποπληρωμή της υποχρέωσης έναντι στο ολλανδικό δημόσιο, που είχε στηρίξει κεφαλαιακά τον όμιλο το 2009.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει και στην Ελλάδα η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ονομασίας, που θα κορυφωθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015. Η απόφαση ακολουθεί την παγκόσμια στρατηγική μετονομασίας του ομίλου NN, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, μετά τον επιτυχημένο διαχωρισμό του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα του ομίλου. Η αλλαγή της ονομασίας και η χρήση του NN αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον όμιλο NN, καθώς θα απαιτήσει συνολικά περί τα 135 εκατ. ευρώ, που θα επενδυθούν για τη μετονομασία της ING τα έτη 2015 και 2016 και για τις 18 επιχειρηματικές μονάδες του ομίλου. Η αυτόνομη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΝ Group» προέκυψε το 2014 μέσω της δημόσιας εγγραφής, επιτυγχάνοντας άνοδο 83% σε σύγκριση με το 2013 στα ετήσια καθαρά αποτελέσματα, το ύψος των οποίων άγγιξε τα 588 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου NN, Λαρντ Φριζ, δήλωσε ότι «η μετονομασία συνενώνει την πλούσια ολλανδική κληρονομιά μας, που αγγίζει τα 170 έτη, με τα πρότυπα μιας σύγχρονης και πολυεθνικής εταιρείας».

Σε απόλυτη αρμονία με την παγκόσμια στρατηγική βρίσκεται και η ING Ελλάδος, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Λουίζ Μιγκουέλ Γκομέζ διαβεβαίωσε ότι η αλλαγή δεν θα επηρεάσει σε τίποτε τις σχέσεις της εταιρείας με τους πελάτες. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον πελάτη μας να γνωρίζει ότι τίποτε δεν αλλάζει στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ING που έχει στην κατοχή του. Κάθε άλλο, το rebranding μας εμπνέει και μας υποστηρίζει να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στον άνθρωπο που μας επιλέγει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NN Hellas. «Περαιτέρω ενσωματώνει σημαντικά και αδιαπραγμάτευτα δεδομένα: πρώτον, βασίζεται στο γεγονός ότι ο πελάτης μας βρίσκεται στο επίκεντρο των λειτουργιών μας, περισσότερο από ποτέ. Δεύτερον, ενεργούμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας των 35 ετών που έχουμε στην ελληνική αγορά, έχοντας αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT