Third Point και Endeavor Catalyst επενδύουν στην Hellas Direct

Third Point και Endeavor Catalyst επενδύουν στην Hellas Direct

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο τηςεταιρείας Hellas Direct απέκτησε η Third Point Hellenic Recovery Fund (TPHR) και το επενδυτικό σχήμα Endeavor Catalyst. H TPHR είναι θυγατρική εταιρεία της επενδυτικής εταιρείας Third Point LLC, επικεφαλής της οποίας είναι ο γνωστός στην Ελλάδα διαχειριστής κεφαλαίων Ντανιέλ Λεμπ. O τελευταίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά τις αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το καλοκαίρι του 2012, από τις οποίες η εταιρεία του απέκτησε μεγάλες υπεραξίες.

Στη χρηματοδότηση της Hellas Direct συμμετέχει ακόμη το Endeavor Catalyst, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο επενδύει σε γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, η επένδυσή του αυτή στην Hellas Direct είναι η πρώτη επένδυσή του στην Ευρώπη. Το ύψος της χρηματοδότησης που έλαβε η ελληνική εταιρεία δεν γνωστοποιήθηκε. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι διατέθηκε κεφάλαιο μερικών εκατ. ευρώ.

Η Hellas Direct είναι νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά. Ιδρύθηκε το 2011 από τους κυπριακής καταγωγής Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, αμφότεροι πρώην στελέχη της Goldman Sachs. Εχει την έδρα της στην Κύπρο και μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην ασφάλιση οχημάτων και ειδικά στην ασφάλιση Ι.Χ. επιβατικών σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία, καθώς θα αναπτύσσεται, θα επενδύσει και σε άλλες αγορές, γεωγραφικές και προϊοντικές. Η Hellas Direct έχει στρατηγική συνεργασία με τη Munich Re και ακολουθεί μια άκρως τεχνολογική και direct-to-consumer επιχειρηματική στρατηγική (παρόμοια με εκείνες που ακολουθούνται από τις Geico και Direct Line). Στην εταιρεία αρχικώς είχαν επενδύσει περίπου 12 εκατ. ευρώ γνωστοί επιχειρηματίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή