ΚΚΕ: Καμία αλλαγή στην οικονομική πολιτική

ΚΚΕ: Καμία αλλαγή στην οικονομική πολιτική

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις συνέχισης της οικονομικής πολιτικής που ασκούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση εντοπίζουν στο ΚΚΕ. Θεωρούν ότι η τακτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση θα οδηγήσει εντέλει σε επώδυνο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, δίχως κάποιο όφελος για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, στον Περισσό εκτιμούν ότι οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, περί «δικαίωσης» του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι ενδεικτικές για την πραγματική πορεία που έχει χαράξει ο κ. Αλ. Τσίπρας. «Οταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν δικαίωση του αντιλαϊκού τους έργου στις θέσεις της σημερινής κυβέρνησης και δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τη δική τους πολιτική», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, «ο λαός μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

Από τον Περισσό εξαπέλυσαν χθες σφοδρή επίθεση και εναντίον του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, ο οποίος έχει αναλάβει τη θέση αυτή έπειτα από εισήγηση των ΑΝΕΛ. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Ρωμανιά «για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασή τους με επιπλέον φορολόγηση στον φόρο εισοδήματος», πρέπει να προκαλούν εύλογη ανησυχία στους εργαζομένους για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους. Και προβλέπουν νέες επιβαρύνσεις «στο όνομα της διάσωσης των ασφαλιστικών Ταμείων». Κατά την πάγια ρητορική του Περισσού, στο ΚΚΕ τάσσονται υπέρ της πλήρους κάλυψης των απωλειών που είχαν τα ασφαλιστικά Ταμεία «από το κράτος και το κεφάλαιο, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το βούλιαγμά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT