Έτσι μπορείς να χάσεις έναν άντρα!

Έτσι μπορείς να χάσεις έναν άντρα!

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει μια ταινία που ισχυρίζεται ότι θέλει συγκεκριμένη στρατηγική για να χάσεις ένα άντρα μέσα σε λίγες μέρες (το How to lose a guy in 10 days, του 2003). Όπως όμως κάθε αμερικανική ρομαντική κομεντί που σέβεται τον εαυτό της, παρά τα ενοχλητικά κόλπα της πρωταγωνίστριας (Kate Hudson) και την επιμονή ελέω… στοιχήματος του πρωταγωνιστή (Matthew McConaughey), το τέλος ήταν… happy (από αυτό που «χρυσώνει»).

Στην πραγματική ζωή όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ή μάλλον πολύ (αν θεωρήσουμε κατ’ αρχάς ότι εσύ δεν είσαι η Hudson κι αυτός ο McConaughey).

Να το πάρουμε από την αρχή; Είναι μαζί σου γιατί προφανώς είδε κάτι σε εσένα, στην προσωπικότητά σου, τον χαρακτήρα σου, στις συνήθειες σου, στον τρόπο ζωής σου, στις αξίες που πρεσβεύεις, τα οποία του άρεσαν, στα οποία συμφωνεί και μετά οποία θα μπορούσε να φανταστεί ότι η υπόλοιπη ζωή του (μαζί σου) θα έχει σταθερά ένα ενδιαφέρον.

Επειδή, λοιπόν, είσαι έξυπνο κορίτσι, νομίζω ότι σου γίνεται αμέσως σαφές αυτό που θέλω να πω: αν όλα αυτά στην πορεία αλλάξουν, ή αποκαλυφθούν ότι δεν ισχύουν, ήταν φαιδρά τερτίπια, ποιος ο λόγος να είναι μαζί σου; Να το κάνω ακόμα πιο απλό; Αν για να τον κερδίσεις αποφάσισες – εσκεμμένα ή σκόπιμα- να βάλεις τον αληθινό σου χαρακτήρα στην άκρη, να προσποιηθείς, να λειτουργήσεις κόντρα στις συνήθειές σου, να «καμουφλάρεις» τα ελαττώματά σου και να μιλήσεις μια  γλώσσα διαφορετική απ’ αυτή που ξέρεις, «προσαρμοσμένη», τότε τι περιμένεις ότι θα κάνει αν ανακαλύψει ότι αυτή που ερωτεύτηκε είναι τελικά μια… άλλη. Θα φύγει. Και καλά θα κάνει, εδώ που τα λέμε. Κι εσύ το ίδιο θα έπραττες. Κάνω λάθος;

Επομένως, νομίζω ότι  έτσι μπορείς να χάσεις ένα άντρα, αν δεν είσαι πραγματικά ο εαυτός σου (από το μηδέν ως το… τέλος) ή αν σταματήσεις να είσαι ο εαυτός σου (ναι, μπορεί να «χαθείς» κάπου στη πορεία, όλοι χανόμαστε).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT