Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΑΕΚ

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΑΕΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «άρωμα» του παραδοσιακού ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ συνδυάστηκε αρμονικά με την ουσία του θεάματος και του σασπένς που είχε, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και τη νίκη που πέτυχαν οι γηπεδούχοι (83-77). Η ΑΕΚ προερχόμενη από τη μη ανταγωνιστική εμφάνισή της κόντρα στον Παναθηναϊκό, πριν από τέσσερις ημέρες, παρουσιάσθηκε πολύ βελτιωμένη στην αήττητη έδρα του Ολυμπιακού, διεκδίκησε τη νίκη με πάθος και πολύ καλή τακτική, αλλά έχασε σε δύο λεπτομέρειες.

Πρώτον, ήταν η χρησιμοποίηση του Βασίλη Καββαδά στα επτά τελευταία λεπτά του αγώνα από τον Σφαιρόπουλο που είχε δοκιμάσει αναποτελεσματικά να περιορίσει τον Μενσά-Μπονσού με την άμυνα των Χάντερ, Ντάνστον και Πρίντεζη. Ο Βρετανός σέντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και του ντέρμπι, αποτέλεσε το… επιθετικό ισοζύγιο του Βασίλη Σπανούλη που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε όλο το δεύτερο ημίχρονο (16 από τους 21 πόντους και 11 ασίστ), αλλά ο Καββαδάς αποδείχτηκε το αντίδοτό του. Επαιξε δύο άμυνες, έκανε ένα καθοριστικό κλέψιμο της μπάλας, κέρδισε τέσσερα ριμπάουντ και σημείωσε ένα σημαντικό καλάθι (79-76).

Δεύτερον, ήταν η «εξαφάνιση» του Ινγκλις σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι της ΑΕΚ, καθώς ο Καναδός πέραν της εξουδετέρωσης του από τους περιφερειακούς παίκτες του Ολυμπιακού, επιχείρησε βιαστικά και άστοχα τρίποντα που μείωσαν τις πιθανότητες νίκης για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής, με διαφορά ενός πόντου από τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ έμεινε, μόνη της, στην 7η θέση (25β.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 3 (1), Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Σπανούλης 21 (1), Ντάρντεν 3 (1), Σλούκας 10, Λαφαγιέτ 6 (2), Λοτζέσκι 9 (3), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 3 (1), Ντελινινκάιτις 6 (2), Κασελάκης 3, Χέρστον 13 (1), Ουίλιαμσον 1, Σαρικόπουλος 6, Αθηναίου 12 (3), Μιλόσεβιτς 1, Μενσά Μπονσού 24, Ινγκλις 8 (1).

• Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βαγγέλη Μαργαρίτη στον ΠΑΟΚ ενόψει του ημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή (17.00) λόγω τραυματισμού στη μέση. Αντίθετα στους «πράσινους» δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT