Θρίλερ με την επιστολή προς τις Βρυξέλλες – διαψεύδει το Μαξίμου

Θρίλερ με την επιστολή προς τις Βρυξέλλες – διαψεύδει το Μαξίμου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου την είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών έστειλε στις Βρυξέλλες λάθος επιστολή, διαφορετική από αυτήν που φέρεται να είχε ετοιμάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου, «δεν υπάρχει κανένα λάθος σε κανένα κείμενο και καμία επιστολή». Εξάλλου, οι ίδιες πηγές διαψεύδουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην Άγκελα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος και κάνουν λόγο για νοσηρή φαντασία που αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Καταλήγουν ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές. Την είδηση διέψευσε μέσω Twitter και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης.

Αφορμή για την αντίδραση αυτή του Μαξίμου αποτέλεσε η διαφορετική εκδοχή για την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από το Βερολίνο που παρουσίασε η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέροντας ότι άλλη επιστολή είχαν ετοιμάσει Τσίπρας, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ και άλλη έστειλε ο Βαρουφάκης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την Πέμπτη λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας πως η σωστή εκδοχή αποδεχόταν όρους που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MNI, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν προετοιμάσει επιστολή για να διασφαλίσουν την στήριξη των εταιρών.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε μια άλλη εκδοχή, στην οποία, παρά τις προηγούμενες συμφωνίες, παρέλειπε να εκφράσει διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους όρους που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως σε συζητήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, o κ. Τσίπρας περιέγραψε την επιστολή ως ένα «γραφειοκρατικό λάθος».

Η πρόταση που εστάλη απορρίφθηκε αμέσως από την γερμανική πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή