«Πιστέψαμε ότι θα πιάνονταν στα χέρια»

«Πιστέψαμε ότι θα πιάνονταν στα χέρια»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eνα βήμα πριν από τη σωματική σύγκρουση» έφτασαν, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα. Η εφημερίδα αναφέρεται σε επεισόδιο σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ των δύο, με αιτία το προσχέδιο απόφασης του Εurogroup που παρουσίασε ο κ. Ντάισελμπλουμ και απέρριψε τελικά η η ελληνική πλευρά, η οποία ανέμενε να παρουσιαστεί το κείμενο του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί: «Ψεύτη!» φέρεται να φώναξε ο κ. Βαρουφάκης στον Ολλανδό ομόλογό του, ωρυόμενος. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, συνηθισμένος, σύμφωνα με τη Liberation, στους όρους «ευγενείας» που διέπουν τις συνεδριάσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έγινε αμέσως κάτωχρος.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη παρόντα υπουργό Οικονομικών χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη σωματική σύγκρουση. «Ηταν απίστευτο. Πιστέψαμε πραγματικά ότι θα πιάνονταν στα χέρια», ανέφερε ο μη κατονομαζόμενος υπουργός, με την εφημερίδα να σχολιάζει ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι μάλλον σωματικά αδύναμος σε σχέση με τον Ελληνα υπουργό, ο οποίος «έχει κατατομή τύπου Μπρους Γουίλις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT