ΕΟΤ: κονδύλι άνω του 1 εκατ. για την τουριστική προβολή

ΕΟΤ: κονδύλι άνω του 1 εκατ. για την τουριστική προβολή

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάθεση κονδυλίου άνω του 1 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της χώρας μέσω Facebook, Expedia και Τripadvisor σε ξένες αγορές αποφάσισε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επιχειρεί την ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα, υιοθετώντας μία από τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν και πέρυσι στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής, όπως είναι η αξιοποίηση συνεργασιών με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Αναλυτικά, ο ΕΟΤ αποφάσισε τη διάθεση ποσού άνω των 200.000 ευρώ για την υλοποίηση διαφημιστικής ενέργειας μέσω των εργαλείων του Facebook στις αγορές της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Δανίας και της Πολωνίας. Επίσης, ο ΕΟΤ θα διαθέσει 450.000 ευρώ για την υλοποίηση διαφημιστικού προγράμματος μέσω του ταξιδιωτικού διαδικτυακού τόπου της Expedia στις αγορές της Βρετανίας, της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας των ΗΠΑ και της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Travelocity στην αγορά των ΗΠΑ. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από τις αρχές Μαρτίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ο ΕΟΤ αποφάσισε να διαθέσει ποσό περίπου 350.000 ευρώ για την υλοποίηση διαφημιστικών προγραμμάτων προβολής μέσω του TripAdvisor, του μεγαλύτερου διαδικτυακού τόπου ταξιδιωτικού περιεχομένου στον κόσμο, σε αγορές όπως η Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Πολωνία. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, τη διενέργεια διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2015 – 2020 αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπ. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Το συμβούλιο ενέκρινε τη σκοπιμότητα σύναψης της σύμβασης ως προς τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της περιφέρειας με την παροχή τεχνογνωσίας από επιστημονικό και ερευνητικό δημόσιο ίδρυμα. Ειδικότερα, το αντικείμενο του έργου θα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της περιφέρειας που ήδη υλοποιείται, καθώς και η εισήγηση για τροποποίησή του σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες της τουριστικής αγοράς στην Αττική. Το τίμημα για το έργο με διάρκεια 6 μήνες ανέρχεται έως το ποσό των 20.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από πόρους της περιφέρειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT