Σύντομα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ΕΤΕΑ το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της ΕΒΖ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13-02-2015 μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλη και της ομοσπονδίας των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ο αναπληρωτής υπουργός συμφώνησε με το αίτημά τους για ένταξη του ειδικού λογαριασμού «Κεφάλαιο Επικουρικής Σύνταξης Προσωπικού Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης). Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο κ. Στρατούλης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να προωθήσουν τις αναγκαίες ενέργειες και ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση της ένταξης.

2,2% μείωση σημείωσε σε επίπεδο απόλυτων αριθμών ο ελληνικός εμπορικός στόλος (αφορά πλοία που υψώνουν την ελληνική σημαία) κατά τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που γνωστοποίησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ. Η αντίστοιχη μείωση κατά τη σύγκριση του Δεκεμβρίου του 2013 προς τον ίδιο μήνα του 2012 είχε καταγράψει πτώση της τάξεως του 2,3%. Κατά τον ίδιο μήνα του 2014, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού στόλου ενισχύθηκε κατά 1,9%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013, δείγμα του ότι τα πλοία που προστέθηκαν ήταν μεγαλύτερα.

Πρόταση για Εθνικό Συμβούλιο Κρουαζιέρας

Να δημιουργηθεί Εθνικό Συμβούλιο Κρουαζιέρας πρότεινε στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας. Το συμβούλιο, τόνισε, μπορεί να έχει ρόλο συμβουλευτικού οργάνου προς την Πολιτεία για ζητήματα συνολικής ανάπτυξης της συγκεκριμένης βιομηχανίας και αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους προορισμούς κρουαζιέρας. Παράλληλα, ο κ. Μπρας στη συνάντηση εργασίας που είχε με την υπουργό παρουσίασε τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του οργανισμού στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαίτερα αυτού της κρουαζιέρας. Εξάλλου, στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα οφέλη της κρουαζιέρας στην προσπάθεια που διεξάγει ο τουριστικός τομέας για 12μηνη σεζόν. Επίσης, συμφωνήθηκε σύντομα να γίνει νέα συνάντηση για περαιτέρω συνεργασία και την επεξεργασία συγκεκριμένων δράσεων που αφορούν τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Στις 24 Φεβρουαρίου η γενική συνέλευση της Trastor

Την προσεχή Τρίτη 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα Trastor, με αντικείμενο την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, μετά τη χθεσινή αναβολή της. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, χθες, προέκυψε διαφωνία μεταξύ των νομικών συμβούλων των δύο μεγαλομετόχων της εταιρείας, δηλαδή της Τράπεζας Πειραιώς και της Pasal Development (ελέγχει το 37,08% των μετοχών), σχετικά με το αν η τελευταία έχει δικαίωμα ψήφου ή όχι. Σημειωτέον ότι οι μετοχές της Pasal έχουν ενεχυριαστεί από την Πειραιώς λόγω οφειλών της πρώτης, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να επιδεινώνονται έκτοτε συνεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή