Να ζούμε με όσα βγάζουμε

Κύριε διευθυντά

Ο νέος επί των Οικονομικών υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης, προέβη σε μια βαρυσήμαντη δήλωση: «Οι Eλληνες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με όσα βγάζουν». Αυτή η δήλωση συνιστά έναν ακατάλυτον κανόνα όχι μόνον για τη χώρα μας, αλλά και για όλον τον πολιτισμένον κόσμο.

Αλήθεια: Αυτό το αξίωμα δεν το γνώριζαν όλοι οι παρελάσαντες πρωθυπουργοί και οι υπουργοί των Οικονομικών της τελευταίας τεσσαρακονταετίας; Oλοι αυτοί οι κύριοι οι οποίοι έσπευδαν και ελάμβαναν δανεικά από τους τοκογλύφους και τα σπαταλούσαν σε αλόγιστες παροχές και σε κομματικές σκοπιμότητες δεν αντιλαμβάνονταν ότι επιτελούσαν ένα πραγματικό έγκλημα εις βάρος της χώρας μας; Η αλόγιστη σπατάλη των δανεικών για την εισαγωγή εκατομμυρίων πολυτελών αυτοκινήτων από ένα λαό χωρίς ουσιαστική παραγωγή, αλλά αποζώντα μόνον με δανεικά, δεν γνώριζαν ότι αυτό συνιστούσε έγκλημα και έπρεπε να τους το υπενθυμίσει ο κ. Βαρουφάκης; Oλα αυτά τα αυτοκίνητα σήμερα δεν αντιπροσωπεύουν καμία αξία και εξάγονται για παλιοσίδερα στις χώρες παραγωγής τους, ενώ οι βίλες που κτίσθηκαν κατά τον ίδιον τρόπον παραμένουν σχεδόν ακατοίκητες.  Διερωτώμαι, θα βρεθεί έστω και τώρα ένας εκ των υπευθύνων να εμφανισθεί δημοσίως και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για όσα δεινά ο ίδιος και οι σύντροφοί του τού προκάλεσαν;

Tασος Nασοπουλος – Δικηγόρος Παρ’ Α.Π. & ΣτΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT