Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Αγάπησε και υπηρέτησε τον λόγο σε κάθε μορφή του. Ο φιλόλογος, μεταφραστής, ποιητής, πεζογράφος, κριτικός και επιφυλλιδρογράφος Τάσος Ρούσσος (φωτ.) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και υπέγραψε τη μετάφραση πολλών αρχαίων τραγωδιών. Χθες, τον αποχαιρέτισαν οι πολλοί φίλοι, ομότεχνοι και μαθητές του στο Νεκροταφείο Καισαριανής. «Ο Τάσος Ρούσσος επί μισόν αιώνα δεν έπαψε να υπηρετεί αυθεντικά, ακούραστα και δημιουργικά τον ελληνικό λόγο και το θέατρο», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

…Τριάντα δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, ο ποιητής Πάμπλο Νερούντα βρίσκεται στο προσκήνιο. Μια διεθνής έρευνα για τα αίτια του θανάτου του είχε ξεκινήσει το 2013 όταν ανακοινώθηκε η απόφαση να μελετηθούν τα οστά του, καθώς ο πρώην οδηγός του ποιητή ανέφερε στο μεξικανικό περιοδικό Proceso ότι ο Νερούντα πιθανόν να είχε δολοφονηθεί με ένεση στο στομάχι από πολιτικούς του εχθρούς. Η έρευνα αποδείχθηκε άκαρπη, όμως τον Ιανουάριο η κυβέρνηση της Χιλής αποφάσισε να ανοίξει και πάλι την υπόθεση. Τα τελευταία νέα είναι πως έχει δοθεί η εντολή να επιστραφεί το σώμα του Νερούντα στον τάφο του μπροστά στο αγαπημένο εξοχικό του σπίτι στην Isla Negra.

…Μια πλευρά του που δεν γνωρίζαμε. Ο λόγος, για την έκθεση ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα , ο οποίος για πρώτη φορά εκθέτει έργα που έχει δημιουργήσει μέσα σε μία εικοσαετία. Τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 12 Μαρτίου στην γκαλερί Ερση (Κλεομένους 4, Κολωνάκι) είναι «Απεικόνιση» και περιλαμβάνει ζωγραφιές από την Καλλιτεχνούπολη, την περιοχή που φιλοξενεί τον Πλέσσα τα τελευταία χρόνια.

Είναι μεγάλη η περιέργεια και ο ενθουσιασμός για την πρώτη συνεργασία της Αγγελικής Στελλάτου με το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής. «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» έχει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα (4/3) στο Ολύμπια. Ολοι αναρωτιούνται τι να έχει ετοιμάσει η πρώην συνεργάτις του Δημήτρη Παπαϊωάννου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή