Ισόβια στον δολοφόνο του «American Sniper»

Ισόβια στον δολοφόνο του «American Sniper»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΙΒΕΝΒΙΛ. Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, καταδίκασε χθες δικαστήριο του Τέξας τον 27χρονο απόστρατο πεζοναύτη Εντι Ρέι Ράουθ, δολοφόνο του διάσημου ελεύθερου σκοπευτή, κομάντο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και συγγραφέα Κρις Κάιλ, η ζωή του οποίου έγινε κινηματογραφική ταινία από τον Κλιντ Ιστγουντ. Ο Ράουθ πυροβόλησε και σκότωσε τον Κάιλ και τον φίλο του, Τσαντ Λίτλφιλντ, σε σκοπευτήριο του Τέξας τον Φεβρουάριο του 2013. Η εισαγγελία αποκάλυψε ότι ο δράστης επετέθη στους δύο άνδρες πισώπλατα, αφού περίμενε ο Κάιλ να αδειάσει το όπλο του.

Ο Κάιλ, ο οποίος κατετάγη εθελοντικά σε ηλικία 29 ετών το 1999, έγινε ήρωας στη γενέτειρά του, το Τέξας, έχοντας σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επιτυχιών ως ελεύθερος σκοπευτής στο Ιράκ μεταξύ 2003 και 2007.

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ο Κάιλ σκότωσε περισσότερους από 160 «στόχους» στο Ιράκ, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός είναι της τάξεως των 255.

Εντονες επικρίσεις είχαν ασκήσει, πάντως, στον Κάιλ συμπατριώτες του, μέλη αντιπολεμικών οργανώσεων, για τη ρατσιστική αντιμετώπιση των Ιρακινών, τους οποίους στην αυτοβιογραφία του αποκαλεί «ζώα» και «τέρατα, άξια να θανατώνονται».

Μετά την αποστρατεία του, ο Κάιλ ανέλαβε να στηρίζει ψυχικά διαταραγμένους βετεράνους, όπως τον δολοφόνο του, τους οποίους συνήθιζε να συνοδεύει σε σκοπευτήρια για σκοποβολή. Ο τάφος του, στο πολιτειακό κοιμητήριο του Οστιν, έγινε τόπος προσκυνήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή