Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βραβευμένη με Pulitzer συγγραφέας Jhumpa Lahiri  (φωτ.) επισκέπτεται σε λίγες μέρες την Αθήνα για να συναντήσει για πρώτη φορά το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Τη Δευτέρα (2/3, 7 μ.μ.) στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΙΚΕΜΕΣ (Πλατεία Σταδίου 5, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο) η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου θα μιλήσει με τη συγγραφέα του «Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι» σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Princeton και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Την Τρίτη (3/3) η συγγραφέας θα μιλήσει με την Αμάντα Μιχαλοπούλου στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (Κηφισίας 310, 7 μ.μ.).

…Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, τα σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά που διοργανώνει η Ενωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο στον χώρο της Διεργασίας στην Καλλιθέα (τηλ. 210-33.12.992). Από τα πρώτα εργαστήρια είναι «Οι λέξεις που τραγουδάνε!» (28/2) με εμψυχώτρια την αφηγήτρια παραμυθιών και ψυχοπαιδαγωγό Σάσα Βούλγαρη σε ένα αφηγηματικό εργαστήρι για το πώς μπορούμε να ψάξουμε τη μαγεία των παραμυθιών.

…Με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων συνεχίζεται στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος «Ο ΟΠΑΝΔΑ πάει Σχολεία» η πολύ σημαντική δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Η Μαρία Παπαλέξη  (φωτ.) έχει γράψει το έργο το οποίο παρουσιάζεται φέτος με τίτλο «Ξημερώνει» και περιγράφει την περιπέτεια ενός μικρού σκίουρου. Παράλληλα με τις παραστάσεις στα ιδρύματα το κοινό μπορεί να το παρακολουθήσει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα με προαιρετικό εισιτήριο (4 ευρώ).

…Την ώρα που η «Κατερίνα» του κάνει θραύση με τις παραστάσεις της στο θέατρο «Θησείον» ο Αύγουστος Κορτώ  ετοιμάζεται να συναντήσει το αναγνωστικό του κοινό το Σάββατο (28/2) στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι) στις 7.30 μ.μ. για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Επειδή είναι η καρδιά μου» (εκδ. Πατάκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή