«Καταστροφική διακυβέρνηση»

«Καταστροφική διακυβέρνηση»

Κύριε διευθυντά

Χωρίς, σε γενικές γραμμές, να διαφωνώ με το περιεχόμενο του άρθρου του κ. Αλεξάνδρου Κρητικού, με τίτλο: «Από τις μεγάλες προσδοκίες στην ανώμαλη προσγείωση» («Καθημερινή» 8.2.2015), θα ήθελα μόνο να κάνω μία παρατήρηση στην εισαγωγική του φράση: «Τα δύο μεγάλα κόμματα, που οδήγησαν στην καταστροφή τα τελευταία 41 χρόνια, καταψηφίστηκαν». Δηλαδή, η καταστροφή, κατά τον κ. Κρητικό, άρχισε το 1974 και, επομένως, σ’ αυτήν συνέβαλε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το διάστημα 1974 – 1980 που ήταν πρωθυπουργός. Αγνοεί, προφανώς, ο κ. Κρητικός ότι στην εξαετία αυτή συνέβησαν τα εξής:

– Περάσαμε ειρηνικά και αναίμακτα από την επταετή δικτατορία στην πιο πλήρη δημοκρατία που γνώρισε η χώρα. Ο κ. Κρητικός ήταν πολύ νέος ή, ίσως, δεν είχε γεννηθεί, για να γνωρίζει ότι αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο και ακίνδυνο υπήρξε.

– Λύθηκε οριστικά το πολιτειακό με κατάργηση της μοναρχίας που κυριαρχούσε επί ενάμιση αιώνα.

– Η χώρα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Eνωσης (της τότε ΕΟΚ).

– Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε τη χώρα με δημόσιο χρέος 29% του ΑΕΠ.

Η καταστροφική περίοδος, την οποία αναφέρει ο κ. Καθηγητής, άρχισε μόνο το 1981, όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με κύριο χαρακτηριστικό την αλματώδη αύξηση και τη γιγάντωση του δημοσίου χρέους.

Aγγελος Ζαχαροπουλος – Επίτιμος Διευθυντής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Eνωσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή