ΠΑΣΟΚ: Καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ οι διάδοχοι Παπακωνσταντίνου

ΠΑΣΟΚ: Καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ οι διάδοχοι Παπακωνσταντίνου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτά που συνέβησαν όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός οικονομικών παρέλαβε από τη Γαλλία το σχετικό CD, δεν έχουν καμία σχέση με τους διαδόχους του στο υπουργείο οικονομικών. Οι ημερομηνίες είναι πολύ σαφείς», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την δίκη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο, για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Τα θέματα που αφορούν τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» και τη διεξαγόμενη δίκη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξαντλήθηκαν στην διαδικασία ενώπιον της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη και καταλήγει:

«Ο Σεπτέμβριος του 2010 απέχει δύο ολόκληρα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2012! Τα ψέματα και οι συκοφαντίες ορισμένων κατέρρευσαν – όπως πρέπει να θυμούνται όλοι – μέσα από την τεχνική εξέταση που διενήργησαν οι πραγματογνώμονες των εξειδικευμένων εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή διαδικασία αποφασίστηκε να κληθεί ως μάρτυρας η γραμματέας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Μπέλμπα. 

Αφορμή για το αίτημα της εισαγγελικής λειτουργού ήταν το γεγονός ότι στην κατάθεση της, η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου, Σοφία Ρίτσου, επικαλουμένη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου, την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ την 1η Νοεμβρίου του 2012, με τον κωδικό «Σοφία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή