Η καλύτερη ιδέα κερδίζει 5.000 στερλίνες

Η καλύτερη ιδέα κερδίζει 5.000 στερλίνες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμούς με βραβεία 5.000 στερλινών ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας για τη βελτίωση του τμήματος ερευνών σε μια ευρεία αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας, που πραγματοποιείται από τον επικεφαλής της, Μαρκ Κάρνεϊ. Ο ένας διαγωνισμός αφορά την ηλεκτρονική απεικόνιση στοιχείων από έρευνες για τα νοικοκυριά μέχρι μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Ο άλλος διαγωνισμός αφορά την αποπεράτωση έρευνας για την αλληλεπίδραση της μικροοικονομίας, της μακροοικονομίας και της νομισματικής πολιτικής. Οπως δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, Αντι Χάλνταν, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα, «χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για την υλοποίηση της δέσμευσης που έχουμε δώσει για την προσφορά στοιχείων στο ευρύ κοινό».

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας έχει δρομολογήσει τις μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας της Αγγλίας που έχουν συντελεστεί την τελευταία 100ετία, δημιουργώντας νέες μονάδες και καταργώντας παλαιότερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή