Μπολόνια, η πρωτεύουσα του παιδικού βιβλίου

Μπολόνια, η πρωτεύουσα του παιδικού βιβλίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Μαρτίου αρχίζει φέτος η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια, όπου ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε χρόνο χιλιάδες εκδότες, συγγραφείς, εικονογράφοι, διανομείς, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμοι και ατζέντηδες από όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο ανοίγονται νέες ευκαιρίες και παρουσιάζονται οι νέες τάσεις και οι νέες συμμαχίες στον πιο επικερδή κλάδο της εκδοτικής βιομηχανίας, το παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Κάθε χρόνο στην Μπολόνια παίρνουν μέρος πάνω από 1.200 εκθέτες από 75 χώρες και περισσότεροι από 25.000 εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων. Μεγάλη ποικιλία τάσεων στην αφήγηση και την εικονογράφηση, στα μέσα, παραδοσιακά και ψηφιακά, δίνουν το στίγμα και αποτελούν βαρόμετρο για νέα συμβόλαια. Ιδιαίτερη προβολή δίνεται στην έκθεση εικονογράφων παιδικών βιβλίων, που είναι από τις πιο δημοφιλείς πτυχές της έκθεσης και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1967. Πέρυσι, έλαβαν μέρος 75 εικονογράφοι που επελέγησαν ανάμεσα σε 3.190 υποβληθείσες συμμετοχές. Εκτέθηκαν συνολικά 375 εικαστικά έργα. Πολλά ταλέντα εντοπίστηκαν στη διάρκεια αυτών των ετών χάρη στην προβολή που κέρδισαν στην έκθεση της Μπολόνιας. Το 2015 είναι η 52η διοργάνωση της έκθεσης, που παραδοσιακά απονέμει και βραβεία κατά κατηγορίες, όπως στους καλύτερους εκδότες παιδικού βιβλίου, σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς κ.ά. Μία τετραμελής επιτροπή ειδικών εξετάζει και εντοπίζει τα καλύτερα εκδοτικά πρότζεκτ με γνώμονα την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο κείμενο και στην εικονογράφηση. Υπάρχουν βραβεία και για βιβλία μυθοπλασίας και για βιβλία γνώσεων. Η έκθεση διαρκεί έως τις 2 Απριλίου.

www.bookfair.bolognafiere.it

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή