Ξένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση, μια όχι τόσο πικρή ιστορία

Ξένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση, μια όχι τόσο πικρή ιστορία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λ​​ίγο πριν από την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου της τηλεοπτικής σεζόν (mid-season όπως τη λένε οι Αμερικανοί) και αφού, δυστυχώς, δεν έχουμε τις εγχώριες ποιοτικές επιλογές που απολαμβάνουν άλλοι τηλεθεατές, ας δούμε τι υπάρχει διαθέσιμο στην ελληνική τηλεόραση όσον αφορά τις ξένες σειρές. Ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως στην πλειονότητά τους οι νέες σειρές –για τις οποίες έχει και νόημα να μιλήσουμε– προβάλλονται από τα συνδρομητικά κανάλια, ξεκινάμε από την πλατφόρμα της Nova.

Εκεί βρίσκουμε το πολύ δημοφιλές «Gotham», μεταφορά μιας ιστορίας από την πόλη του Μπάτμαν, το οποίο βαδίζει προς την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του – τόσο αυτό όσο και οι υπόλοιπες σειρές είναι διαθέσιμες και με την υπηρεσία on demand, ώστε να μπορεί κάποιος να αναπληρώσει το τυχόν «χαμένο έδαφος». Στα υπόλοιπα της Nova υπάρχει το «Black Sails», μια αρκετά αξιόλογη πειρατική περιπέτεια που αφηγείται τις περιπέτειες του Κάπτεν Φλιντ, γνωστού από την κλασική νουβέλα «Το νησί των πειρατών» του Ρόμπερτ Λ. Στίβενσον. Τέλος, μία πιο «ψαγμένη» επιλογή είναι το ιταλικό «Gomorra», το οποίο αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά της εξαιρετικής ομώνυμης ταινίας του Ματέο Γκαρόνε, με θέμα τη σύγχρονη σικελική μαφία.

Περνώντας στο έτερο συνδρομητικό πακέτο, του Ote TV, έχουμε κι εδώ αξιόλογο φρέσκο υλικό· η πρώτη μάλιστα από τις νέες σειρές, το «Αgent Carter», κάνει πρεμιέρα την προσεχή Τετάρτη. Η σειρά, που είναι επί της ουσίας ένα κατασκοπικό θρίλερ, βγαλμένο μέσα από το κομίστικο σύμπαν της Marvel, έχει ήδη ξεκινήσει στην Αμερική αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. Μια δεύτερη επιλογή είναι το δικαστικό θρίλερ «How to get away with murder», με την εξαιρετική Βαϊόλα Ντέιβις στον βασικό ρόλο, ενώ από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η συνέχεια του φαινομένου «The Walking Dead» –αν και βρίσκεται ήδη στον 5ο κύκλο– μιας και πρόκειται για τη δημοφιλέστερη και ποιοτικότερη σειρά που προβάλλεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Για το τέλος αφήσαμε τα «ελεύθερα» κανάλια, όπου ΣΚΑΪ και Star προσφέρουν κάποιες πολύ καλές αλλά κατά κανόνα παλιές και επαναλαμβανόμενες επιλογές. Ο Alpha, αντιθέτως, έχει εξασφαλίσει δύο πολύ ενδιαφέρουσες ξένες σειρές, τις οποίες μάλιστα ήταν ελάχιστα γνωστές πριν στην Ελλάδα.

Η πρώτη από αυτές είναι το «Αυτοί που επιστρέφουν», ένα γαλλικό θρίλερ κορυφαίας αισθητικής, με έντονες φιλοσοφικές και κοινωνιολογικές προεκτάσεις, ενώ το «The Slap», αμερικανική εκδοχή της ομώνυμης αυστραλιανής σειράς, έχει ενδιαφέρουσα πλοκή και λαμπερούς πρωταγωνιστές όπως η Ούμα Θέρμαν και ο Ζάκαρι Κουίντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT