Πίσω από τις κάμερες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρυφό όπλο

Μεγάλη σημασία φαίνεται να δίνει στον ρόλο και στις αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Μόνο που οι αρμοδιότητες της επιτροπής όπως καθορίζονται από τις κείμενες διατάξεις δεν αναγνωρίζονται από την ΕΠΟ, η οποία δεν επιτρέπει στους εκπροσώπους της την πρόσβαση στ’ αποδυτήρια των γηπέδων. Επίσης οι εκθέσεις που συντάσσουν οι παρατηρητές της ΔΕΑΒ δεν λαμβάνονται υπόψη από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου που εκδικάζουν υποθέσεις σχετικές με περιστατικά βίας. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, στον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού, εφόσον παρεμποδίζεται το έργο των παρατηρητών της ΔΕΑΒ, να διακόψει την επιχορήγηση προς την υπαίτια αθλητική ομοσπονδία. Πρόκειται για ένα «όπλο» που διαχρονικά δεν έχει αξιοποιηθεί…

ΜΠΛΟΥ.

Χωρίς… Θάτσερ

Ενα από τα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ηταν ένα μέτρο που είχε εφαρμοστεί στην Αγγλία επί Θάτσερ και πολλοί υποστηρίζουν πως και στην Ελλάδα θα είναι αποδοτικό. Στην Αγγλία, όμως, αυτό το μέτρο είχε ληφθεί για να μην «εξάγει» η χώρα τον χουλιγκανισμό της στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι για να περιορίσει τα φαινόμενα βίας εντός των τειχών. Αρα, ποιος ο λόγος να εφαρμοστεί στην Ελλάδα; Καλό θα είναι να μην αντιγράφουμε με κλειστά μάτια ό,τι κάνουν οι υπόλοιποι. Αλλες οι ανάγκες και τα προβλήματα τα δικά μας και άλλα αυτά που είχαν οι Βρετανοί εκείνη την εποχή. Οσο για τα περιβόητα «μέτρα Θάτσερ», το ποδόσφαιρο στην Αγγλία «καθάρισε» περισσότερο χάρη στη βούληση των ανθρώπων του αθλήματος και λιγότερο στην τότε πρωθυπουργό της Αγγλίας.

Στ. Δημ.

Ο Λύμπε… δρομέας

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη αλλά και στη… δράση, για τον Νίκο Λυμπερόπουλο! Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται αύριο στην Καλαμάτα ως πρεσβευτής του αγώνα «Καλαμάτα Βίκος Relays» και θα τρέξει στην πόλη όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να ενισχύσει το έργο του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης), καθώς ο αγώνας τρεξίματος έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. «Είναι μεγάλη μου χαρά που μου έγινε αυτή η πρόσκληση, πρώτον, γιατί τα Βίκος Street Relays στην Καλαμάτα γίνονται και για φιλανθρωπικό σκοπό, τη στήριξη του έργου του ΚΕΦΙΑΠ και, δεύτερον, γιατί ο αγώνας γίνεται στα πάτρια εδάφη. Θα χαρώ πολύ που θα ζήσω αυτή την εμπειρία, να γίνει ένας αγώνας τρεξίματος στην πόλη μου και καλώ όλους τους Καλαματιανούς να κάνουν το ίδιο και να συμμετάσχουν στον αγώνα», τόνισε ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT