Σύντομα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός 10ημέρου, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 32.000 ανέργων

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε θέσεις προσωρινής κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη, που θα αφορά τις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών. Σε συνάντηση της κ. Αντωνοπούλου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, συμφωνήθηκε ορθότερη κατανομή των αιτούμενων θέσεων ανά δήμο, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει από τους ΟΤΑ περαιτέρω περιγραφή της θέσης εργασίας και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο δικαιούχος. Η συμφωνία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την ΚΕΔΕ αφορά αποκλειστικά την κάλυψη των 32.433 θέσεων προσωρινής εργασίας σε ειδικότητες που έχουν ζητήσει οι δήμοι.

Η Ε.E. ανακοίνωσε ότι το άτομο ή η ομάδα που θα αναπτύξει γρήγορη μέθοδο εντοπισμού των ασθενών στους οποίους θα πρέπει ή όχι να χορηγηθούν αντιβιοτικά θα λάβει βραβείο 1 εκατ. Στόχος είναι να σταματήσει η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών και να ανασταλεί η αυξανόμενη αντίσταση των μικροοργανισμών σε αυτά, αντίσταση η οποία, μόνο στην Ευρώπη, προκαλεί κάθε χρόνο 25.000 θανάτους και δαπάνες υγείας πάνω από 1,5 δισ. αλλά και απώλεια παραγωγικότητας. Μια τέτοια διαγνωστική εξέταση θα επιτρέψει στους γιατρούς να πληροφορούνται άμεσα ποιες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού μπορούν να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια και χωρίς τη χορήγηση αντιβιοτικών.

Προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος

Mε στόχο την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου προς τη χώρα μας από αγορές τουρισμού πολυτελείας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 71 tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και 17 εκπρόσωποι τουριστικών και άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, οι οποίοι συναντήθηκαν με στελέχη ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Συνολικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν 142 συναντήσεις. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Rollerdeck Associates και την Amuse Concept Events σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Emirates Airline και υπό την αιγίδα της Marketing Greece. Στο πλαίσιο της προβολής ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε την Κεντρική Μακεδονία και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος το Νότιο Αιγαίο. Επόμενη προγραμματισμένη στάση του 2ου Greek Deluxe Travel θα είναι στις 2 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ουρές στο ΙΚΑ για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας

Ουρές σχηματίζουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες ασφαλισμένοι στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ προκειμένου να απογραφούν τα έμμεσα μέλη τους για να αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας. Τα παλαιά βιβλιάρια λήγουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Ταμείο ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να δώσει παράταση δύο μηνών στη διαδικασία. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοινώνει στους ασφαλισμένους τα εξής: Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε. Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το 2014, έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας και δεν απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή