Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μοναστηράκι θα ανοίξει το νέο Hard Rock Cafe Athens

Στο Μοναστηράκι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η «επανεκκίνηση» της αλυσίδας εστίασης Hard Rock Cafe στην ελληνική αγορά. Η ομώνυμη αμερικανική εταιρεία (Hard Rock Cafe International) αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτόνομη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Αθήνα. Το νέο κατάστημα θα προσφέρει 900 τ.μ. χώρων σε δύο επίπεδα, ευρισκόμενο σε πολύ κοντινή απόσταση από την Ακρόπολη, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 200 θαμώνες. Η λειτουργία του καταστήματος θα γίνει σε στάδια, καθώς τον Απρίλιο θα λειτουργήσει το κατάστημα λιανικής πώλησης, το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η λειτουργία του μπαρ και τον προσεχή Νοέμβριο θα εγκαινιαστεί και το κυρίως εστιατόριο, το οποίο προβλέπεται να προσφέρει 80 νέες θέσεις εργασίας.

Διεθνής συνεργασία για Ινστιτούτο Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης

Σε συνεργασία με τον διεθνή φορέα «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας» προχωράει το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ). Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας ιδρύθηκε κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Climate Change Conference – COP16) τον Δεκέμβριο του 2010, με στόχο την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στην Ευρώπη. Στα μέλη της συγκαταλέγονται μία διακομματική ομάδα σημαντικών Ευρωπαίων πολιτικών, μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και ακτιβιστές της ενεργειακής απόδοσης απ’ όλη την Ευρώπη. Σημειωτέον ότι το ΙΝΖΕΒ αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής για το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Renovate Europe Campaign, ενώ είναι και ο επίσημος συνεργάτης του ευρωπαϊκού ινστιτούτου απόδοσης κτιρίων (BPIE).

Πωλείται έναντι 1,75 δισ. ευρώ η Cushman & Wakefield

«Πωλητήριο» φέρεται να έχει βάλει στη διεθνή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, η μέτοχος πλειοψηφίας Exor SpA, η οποία είναι συμφερόντων της ιταλικής οικογένειας Ανιέλι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, στόχος είναι η εύρεση αγοραστή που να μην είναι άμεσος ανταγωνιστής της εταιρείας, ενώ το ζητούμενο τίμημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 1,75 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα, η Cushman & Wakefield εκπροσωπείται από την εταιρεία Proprius. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1917 και απασχολεί περίπου 16.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 60 χώρες. Την αναζήτηση αγοραστών και τον γενικότερο συντονισμό της πώλησης της Cushman & Wakefield έχουν αναλάβει η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT