Tips για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας

Tips για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόψατε τα μαλλιά σας και το μετανιώσατε; Για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξής 6 συμβουλές:

1.       Μην κάνετε τα μαλλιά σας μύτες, δηλαδή, αποφύγετε το φιλάρισμα! Αν έχετε μύτες, τότε προσπαθήστε να τα φέρετε όλα σε ένα μήκο. Ο λόγος; Με το φιλάρισμα οι άκρες σας θα είναι πιο λεπτές άρα και αδύναμες, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι και σίδερο.

2.       Κάντε μασάζ κάθε φορά που λούζεστε. Το μασάζ στο τριχωτό μέρος της κεφαλής θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας έτσι και την τρίχα των μαλλιών σου να μακρύνει πιο γρήγορα.

3.       Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας σε σφιχτό κότσο. Μπορεί να λένε πως τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα αν είναι μαζεμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα δέσετε σφιχτά, γιατί το πιο πιθανό είναι να σπάσει η τρίχα. Έτσι προτιμήστε να τα δέσετε με ένα κλαμεράκι ή με τα ειδικά που δεν σπάνε καθόλου την τρίχα.

4.       Φροντίστε μετά το λούσιμο –ανάλογα βέβαια και πόσο ξηρές είναι οι άκρες των μαλλιών σας- να απλώνετε μία καλή μαλακτική κρέμα ή λίγο ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας.

5.       Προσπαθήστε να κουρεύετε τα μαλλιά σας συχνά, ώστε να μην  δημιουργείται ψαλίδα και έτσι να μακραίνουν με υγιή τρόπο. Αν έχετε πολύ λεπτή τρίχα καλό είναι να κόβετε τις άκρες μια φορά το μήνα. Αν η τρίχα σας είναι χοντρή, μια φορά το δίμηνο είναι ό,τι πρέπει!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή